Festivals

Comença el Vida, 10 noms que no et pots perdre

El festival de Vilanova i la Geltrú encara la quarta edició aquest cap de setmana

El primer concert de presentació de La iaia i l'espectacular concert de The Flaming Lips són cites senyalades

| 29/06/2017 a les 10:30h

El públic al festival Vida 2016
El públic al festival Vida 2016 | Xavier Mercadé

Ja és aquí una nova edició del Vida Festival, i ja en van quatre. El festival campestre de Vilanova i la Geltrú comença avui dijous, i fins diumenge oferirà una vivència musical completa amb més de cinquanta grups nacionals i internacionals i una experiència sensorial, ja que l'entorn de la Masia d'en Cabanyes és immillorable per a la celebració d'un festival d'estiu. Seleccionem 10 noms que en poques tries dels assistents al Vida faltaran.

1. Joan Miquel Oliver
Dijous 29, 20.30 h a l'escenari Estrella Damm.

No ha ressuscitat de les cendres ni d'enlloc, el mallorquí sempre hi ha estat. Primer amb Antònia Font i ara en solitari, Atlantis (Sony Music, 2017) és el tercer treball d'autor i el primer des que el gran grup balear va deixar de tocar. Continua la màgia, la ciència i el pop, no faltarà cap d'aquests ingredients al concert del Vida.



2. Les Sueques
Dijous 29, 19.45 h a l'escenari La Cova Movistar.

Un dels pocs grups del cartell amb presència vilanovina entre les components. Aquest no és l'únic motiu per veure Les Sueques, la banda acaba de publicar Moviment (El Genio Equivocado, 2017), un manifest enèrgic, colorista i contundent a no estar-se quiet. El quartet viu i genera post-punk obert i ballable que converteix els seus concerts en experiències divertides. 



3. Las Bistecs
Dijous 29, 2.00 h a l'escenari La Cova Movistar.

Una de les propostes més atrevides i embogides del festival arriba directament de Barcelona. Las Bistecs són dues noies que defineixen el que fan com a 'electrodisgusting', sons i melodies fetes per impactar i no deixar indiferent a ningú. Òbviament, les lletres tampoc són convencionals, i noms de cançó com "Señoras bien", "Eurofiestón" o "Ano" ho corroboren.



4. Senior i el Cor Lomax
Divendres 30, 19.00 h a l'escenari La Masia.

El gran projecte de Miquel Àngel Landete arriba 10 anys després d'haver iniciat l'aventura com a Senior i el Cor Brutal. Aquest any s'ha disposat a treure un disc de versions en què cada cançó té una col·laboració especial. Joan Pons, Núria Graham, David Carabén o Artur Estrada són alguns dels membres de La Síndrome Lomax, i al Vida n'hi haurà uns quants per fer un concert-aniversari amb tots els al·licients.



5. La iaia
Divendres 30, 20.50 h a l'escenari La Cova Movistar.

Ernest Crusats i companyia mostren oficialment per primer cop el tercer disc de La iaia al Vida. Tornar a ser u (autoeditat, 2017) és un retorn a les arrels més pop dels vigatans i un alleujament per als fans que esperaven el nou àlbum amb candeletes. Aparentment més senzill, serà interessant veure com porten al directe les delicades cançons del nou disc, i l'endemà estaran fent ruta al Canet Rock i a l'(a)phònica de Banyoles. 



6. The Flaming Lips
Divendres 30, 00.30 h a l'escenari Estrella Damm.

Gran banda psicodèlica americana de les últimes dècades, els d'Oklahoma són coneguts tant per les grans cançons lisèrgiques que han popularitzat com pels seus concerts plens de llum, color, figurants i objectes voladors. Tot i haver tocat diverses vegades al Primavera Sound, és la primera que seran a Vilanova i la festa es preveu èpica. 



7. Rosalía i Raül Refree 
Dissabte 1, 20.00 h a l'escenari El Vaixell.

Una de les revelacions d'aquest 2017 es presenta el Vida per fer un concert en un dels racons més màgics del festival, l'escenari El Vaixell. Raül Refree ja sap què és tocar al Vida, ho ha fet amb Kiko Veneno i amb Sílvia Pérez Cruz, i ara s'ajunta amb la jove Rosalía per reconstruir el flamenc de manera peculiar però igualment emotiva: a Vilanova presentaran Los Angeles (Universal Music, 2017), el primer disc de la cantant. 



8. Mishima
Dissabte 1, 21.00 h a l'escenari Estrella Damm.

Carabén i companyia tornen aquest estiu a l'atac amb un nou disc. Ara i res (Warner Music,
2017) és la continuació de L'ànsia que cura i un nou cúmul de cançons terrenals i memorables. En ple període de presentació trobem el quintet engrescat i amb ganes de tocar noves i velles cançons per alçar de valent l'escenari més gran del Vida.



9. Fumaça Preta
Dissabte 1, 00.00 h a l'escenari La Cabana Jägermusic.

El Vida també és conegut per descobrir-nos propostes fins al moment amagades. Una d'aquestes és la dels portuguesos Fumaça Preta. Experts en la mescla d'estils i influències, la música que executen és un corrent de sorpreses on els ritmes tropicals es combinen amb la psicodèlia, el jazz més àcid o l'electrònica més càlida. 



10. Anímic
Dissabte 1, 1.20 h a l'escenari La Cabana Jägermusic.

L'aposta electrònica dels de Collbató ja ha passat pel Primavera Sound i el Sónar amb bons resultats, i ara els queda la prova vilanovina. Skin (BCore, 2017) obre nous hotitzons creatius sense perdre l'elegància ni el punt fosc que definien el grup. Els seus directes actuals són una reconfiguració analògica que a pocs deixa indiferents. 

Especial: Festivals
Arxivat a: Enderrock, Anímic, Senior i el Cor Brutal, La Iaia, llista, festivals, Vida, Vida Festival 2017, Rosalía, Mishima, Les Sueques, Las Bistecs

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.