Festivals

Salt Mortal i Formes Diverses de Vida; sense patrocinis es viu millor

Aquest cap de setmana a Berga i Amposta s'hi celebren dos dels festivals més singulars de tota l'oferta

Escolta el pacífic retorn de L'Hereu Escampa

| 20/07/2017 a les 12:30h

Guillem Colomer (L'Hereu Escampa), Claudia Kidai i Pep Espelt (Konvent) són els organitzadors del Salt Mortal
Guillem Colomer (L'Hereu Escampa), Claudia Kidai i Pep Espelt (Konvent) són els organitzadors del Salt Mortal | Jordi Plana
Entre la gran oferta de festivals sempre hi ha propostes que s'escapen de les paraules "macro", "patrocini" o "negoci" i que abracen amb convicció conceptes com "llibertat", "independència" i "família". El Salt Mortal al Konvent de Cal Rosal (a tocar de Berga) i el Formes Diverses de Vida d'Amposta són clars exemples de com fer les coses petites, interessants, amb amor i amb consciència artística i social. 

Salt Mortal
El Konvent de Cal Rosal és un dels espais culturals més disposats a embrancar-se en històries de tota mena sempre que es facin des de l'amor i la cura. Per això, quan després de mesos de relació els orgnaitzadors del Salt Mortal van decidir presentar-los la proposta d'una gran jornada de música de guitarres amb zona d'acampada inclosa, no van dubtar a sumar-s'hi. L'any passat es va celebrar la primera edició del festival en un sol dia; aquest 2017 la cosa s'amplia a dos dies i gairebé una vintena de grups.

El Salt Mortal es concep com un festival musical que vol aplicar la filosofia del Konvent: 0 patrocinis, 0 subvencions i 100% autogestió. Amb claredat expliquen que el que es generi amb les entrades (20 euros) va per als grups i el que es generi de barra, pel Konvent. També fan bandera d'apostar per una escena emergent de grups catalans, valencians i illencs que difícilment aterrarien al Beguedà si no fos pel festival. 

Per tenir una idea de cap on va el cartell, podríem dir que el grup que serveix d'epicentre és L'Hereu Escampa, ja que un dels membres n'és també un dels organitzadors. El cartell va molt lligat amb els grups que han tingut relació amb aquesta banda i, sobretot, també amb el segell Famèlic. L'escena independent del país queda ben representada al Salt Mortal.

Grups: Futuro Terror, Betunizer, It's Not Not, Jupiter Lion, Extrarradio, Tercer Sol, La Plata, Estruç, Da Souza, Saïm, Glitterhouse, Abacha Tunde, Blume Attempt, Power Burkas, Mendra, Jorra i Gomorra, Decurs, KLS i L'Hereu Escampa

Formes Diverses de Vida
El territori del Delta de l'Ebre és conegut per la seva bellesa natural i per ser un dels paratges més singulars del país. Tot i això, sembla que culturalment encara no s'hagi aprofitat prou. Per sort hi ha gent molt lligada a aquesta zona que vol que a més d'arròs s'hi conreï música que difícilment trepitja lo Delta.

A Amposta aquest cap de setmana, divendres i dissabte, se celebra la tercera edició del Formes Diverses de Vida, un festival tan lliure com el seu nom indica. Fàcilment podríem dir que els grups que actuen aquests dos dies a la capital del Montsià són experimentals, però ens quedaríem curts. Les propostes del Formes volen fer accelerar els batecs cardíacs, volen fer entrar la gent en rituals místics poc freqüents en festivals comercials; en definitiva, volen crear un "oasi on sentir-se a gust enmig del context clarament hostil en què vivim".



A més dels concerts gratuïts a la zona del Castell, el festival també ofereix una sèrie de tallers suggerents per tothom que vulgui entrar en l'experiènca immersiva del Formes Diverses de Vida. Els tres tallers que s'impartiran són: "Evolució espiritual, música i psicodèlia: 8.000 anys de ritual a l'Ermita de la Pietat", "Taller de bioconstrucció a càrrec de Jaume Pujol" i "Taller de construcció d'un hidròfon DIY".

Grups: Anacardos Lata, Balcanes, Barron & Bannon, Blood Quartet, Boliden, Cadena, Combray, Decurs, Encono, Espinoza, Gambardella, Insula, KLS, NääN, Principal Uno, The Suicide of Western Culture, Vermute, Zoot Chasm i Zónula.

 
Especial: Festivals
Arxivat a: Enderrock, festivals, Formes Diverses de Vida, Berga, Salt Mortal, Amposta

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.