Homenatge

L'Empordà dona les gràcies a Lluís Llach

Emocionant concert a la plaça de Verges amb artistes empordanesos

Lluís Llach, amb els altres cantants, interpreta "L'Estaca" per cloure la vetllada

| 21/07/2017 a les 08:00h

Fi de festa a Verges 2017. Homenatge a Llach
Fi de festa a Verges 2017. Homenatge a Llach | Joaquim Vilarnau

Verges ha acollit aquest dijous a la nit un concert d'homenatge a Lluís Llach on diversos artistes empordanesos han cantat cançons pròpies i versions del cantant ara diputat. L'acte ha començat poc després de les deu de la nit amb la presència del president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont; els consellers de cultura i de treball, Lluís Puig i Dolors Bassa; els alcaldes de Verges, Porrera i Parlavà, i, esclar, l'artista homenatjat.

Dels artistes anunciats no n'ha fallat ni un. Sobre l'escenari han anat passant In Crescendo, Les Vox, Miquel Abras, Neus Mar, Jordi Molina amb Júlia Molina, Joanjo BoskJosep TeroVíctor BranchRosa Pou i Jofre Bardagí. Entremig se n'hi han colat uns que no estaven anunciats: Cèlia Pallí, Sara Terraza i Mire Vives amb Borja Penalba, les dues primeres presents només amb un vídeo prèviament enregistrat. Una banda dirigida per Pau Guillamet –que ha signat uns arranjaments molt encertats– ha acompanyat els artistes en les seves versions llachianes. 
 

Víctor Branch fa cantar Llach sota les mirades de les autoritats presents, mentre Laura Almerich aprofita per fer una foto amb el mòbil.   Foto: Joaquim Vilarnau


La primera ovació se l'ha endut el president Puigdemont, i contrasta amb la manera com va ser rebut el president Montilla ara fa deu anys, el dia del comiat de Llach. Entre els moments memorables, cal destacar la descaradura de Víctor Branch, que ha baixat de l'escenari, s'ha acostat a Llach i l'ha incitat a cantar "Aprendre". Un dels convidats amagats, Borja Penalba, ha explicat que havia dubtat a l'hora d'escollir què volia interpretar i que havia pensat de canviar la lletra d'una cançó: "Per exemple cantar 'on vas amb els tricornis i els matons i tot el cercle de cabrons'…". Al final no ha cantat a l'actualitat política i s'ha decantat per "Laura". Jordi Molina ha responsabilitzat Llach de la seva dedicació a la tenora menys acadèmica i Rosa Pou ha afirmat que volia cantar "La gallineta" perquè és "dona i catalana".

Però indiscutiblement, el moment més màgic de la nit s'ha produït quan la periodista Mònica Terribas, després de recitar uns versos de Miquel Martí i Pol, ha fet pujar l'homenatjat a l'escenari i li ha entregat un ram de flors. Mentre Llach pronunciava unes paraules d'agraïment, els músics que han participat a l'espectacle s'han posat darrere seu. No hi havia escapatòria. Entre tots han fet una versió de "L'Estaca" plena de força, amb Llach de solista. I ja era la una de la matinada i el públic ha començat a desfilar amb cara somrient conscient d'haver vist un bon espectacle musical i un gran moment emotiu.

 

Fi de festa a Verges 2017. Homenatge a Llach Foto: Joaquim Vilarnau

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, llach 50, lluís llach

COMENTARIS

Una nit molt entrenyable!!!

Antònia Ribas, 23/07/2017 a les 16:30

Va vale la pena fer kilometres per anar de Tossa de Mar fins a Verges i gaudir de un recital autentic dels ampurdanesos a Lluis Llach, tota una vida seguin la seva trajectòria artistica i gaudin sempre que he pogut del seus concerts arreu de Catalunya i el dijous per fi vaig aconseguir que en firmes el seu primer llibre de "poemes i cançons" de la segona edició del any 1979, i naturalment amb l'amavilitat de un ser entrenyable com ès en Lluis Llach, ens varen fer una foto de record de aquesta marevellosa nit, Verges 29-7-2017

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.