400Clàssica&Jazz

La Schubertíada de Vilabertran homentaja l'univers d'Schubert per 25è any consecutiu

La a Canònica de Santa Maria acollirà el cicle dedicat al compositor austríac del 17 d'agost al 3 de setembre

| 17/08/2017 a les 07:00h
Arxivat a: Enderrock, 400Clàssica&Jazz, Schubertíada, 440, Schubert
Quartet Casals
Quartet Casals | David Ruano
Amb l’aposta pel lied i el món de Schubert com a tret central, i la Canònica de Santa Maria com a espai emblemàtic, la Schubertíada és un dels cicles més definits i reconeixibles. Enguany se celebrarà la 25a edició d’un esdeveniment —organitzat per l’Associació Franz Schubert que presideix Jordi Roch— que no només s’ha inspirat en les trobades que els amics de Schubert organitzaven pels camps austríacs, sinó que també ha promogut valors emergents i els ha fidelitzat. A més dels concerts, hi haurà un seguit d’activitats paral·leles, amb sessions familiars, cicles de conferències, projeccions en col·laboració amb la Filmoteca de Catalunya, etc.

Per la cita, tradicional i més que consolidada, hi passaran artistes com Isabel Villanueva amb François Dumont, Mario Mora, Sarah Connoly amb Malcolm Martineu o Javier Perianes del 17 d'agost al 3 de setembre. Aquestes són quatre propostes ben interessants per introduïr-se al món de Schubert

Quartet Casals
18, 19, 20, 25 i 26 d’agost
Enguany el que va ser màxim referent de Franz Schubert, Ludwig van Beethoven, ocuparà bona part del festival. En aquest sentit, seran protagonistes destacats els músics del Quartet Casals, que interpretaran la integral dels quartets de corda de Beethoven, distribuïts en cinc concerts. Serà el primer cop que el Quartet Casals afronta aquest repertori, i esdevindrà així el primer quartet català que ho fa des que el Quartet Renaixement, el 1916, en va fer l’estrena a l’Estat espanyol.

Matthias Goerne i Alexander Schmalcz
22 d’agost
El baríton Matthias Goerne va actuar per primera vegada a la Schubertíada a la segona edició i ha acabat sent un dels artistes més vinculats amb el festival, on ha trobat un ambient especialment receptiu. Enguany, acompanyat d’Alexander Schmalcz, oferirà un repertori amb peces de Robert Schumann, Hanns Eisler i Hugo Wolf

Kate Royal i Malcolm Martineau
25 d’agost
La soprano Kate Royal debutarà a Vilabertran, acompanyada al piano per Malcolm Martineau, amb un programa liederístic titulat La presó, que abastarà peces principalment de Robert Schumann, però també de Carl Loewe i Gabriel Fauré.

Cristoph Prégardien
26 d’agost
El tenor alemany Cristoph Prégardien també va ser una de les veus presents en les primeres edicions, quan la seva carrera tot just començava a enlairar-se. Enguany rebrà un homenatge i interpretarà un dels cims de Schubert que més ha cantat, el cicle Viatge d’hivern, acompanyat del pianista Malcolm Martineau.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.