440Clàssica&Jazz

El Jazz Festival l'Estartit culmina amb una reunió estel·lar del jazz ibèric

Carles Benavent, Jorge Pardo i Raynald Colom protagonitzaran el concert de clausura el 12 d'agost

M·A·P, geografia dels sons essencials

| 12/08/2017 a les 07:00h

Raynald Colom
Raynald Colom | Juan Miguel Morales
A la quarta edició, el Festival de Jazz de l'Estartit, nascut com un germà petit del Festival de Torroella de Montgrí ha continuat el seu creixement. Enguany, les pricipals novetats d'un festival que ja s'acaba han estat les sessions de Jazz en Banyador, amb concerts de petit format i valors locals a la platja de l’Estartit o la trobada de bloguers Instagram Your City.

L'actuació que culminarà el festival jazzístic tindrà lloc el 12 d'agost a la Plaça de la Llevantina amb un espectacle format per tres grans artistes del jazz del país que comparteixen la fusió del jazz amb el flamenc: Carles Benavent, Jorge Pardo i Raynald Colom. Juntament amb els músics Roger Mas (piano) i Roger Blàvia (bateria) formaran un quintet de gala que tancarà el quart Festival de Jazz de l’Estartit interpretant temes de fusió entre el jazz més pur i el flamenc més intens.

El baixista barceloní Carles Benavent és considerat un dels millors baixistes de tots els temps. Durant la seva trajectòria ha compartit escenaris amb grans noms del panorama flamenc-jazzístic com Camarón de la Isla, Tino DiGeraldo o Vicente Amigo. L’any 1980 va entrar al sextet de Paco de Lucía, amb qui va treure cinc discos d’estudi reformulant el concepte del flamenc augmentant la presència del baix, els saxos i les flautes. El 1994 la Generalitat de Catalunya el va escollir com a millor músic de jazz de l’any.  

L’Acadèmia Francesa de Jazz li va atorgar a Jorge Pardo el premi a Millor Músic de Jazz Europeu el 2013 i dos anys després el Ministeri d’Educació i Cultura el va premiar amb el Premi Nacional de les Músiques Actuals. El saxofonista madrileny també va formar part de l’agrupació de Paco de Lucía, amb qui va fer diverses gires mundials. De jove tocava la guitarra, però de seguida es va adonar que els instruments de vent eren el que realment l’apassionava i els bars de la seva ciutat es van convertir en el seu primer escenari.

Tot i la seva joventut, Raynald Colom és considerat un dels millors trompetistes de jazz europeus. Sense por d’experimentar amb altres estils, ha treballat amb diversos artistes de pop i flamenc i va participar a la gira del primer disc en solitari de Manu Chao, Clandestino (Virgin, 1998). El seu últim treball discogràfic, Rise (Jazz Village, 2012), és el quart de la seva carrera en solitari, barreja d’estils que el músic porta a dins, des del bop i la música clàssica fins a ritmes més urbans com el hip-hop.
Arxivat a: Enderrock, 440, festivals, Jazz Festival l'Estartit, jazz, 440Clàssica&Jazz

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.