Concerts

15 concerts per un Nadal ben musical

Per triar i remenar: des de Dàmaris Gelabert i The Gramophone Allstars fins a Gertrudis i els Quicos

Tancaran gira a Barcelona Oques Grasses i Antonio Orozco

| 29/11/2017 a les 18:00h

The Gramophone Allstars Big Band
The Gramophone Allstars Big Band | Arxiu del grup
S'acosta el Nadal, i preveient l'empatx de dinars familiars repassem l'agenda de concerts que us farà pair millor les neules, els torrons i els polvorons. Hi ha concerts per a tots els gustos: jazz, blues i swing amb The Gramophone Allstars, Myriam Swanson & Barcelona Big Blues Band, concerts per gaudir en família de Dàmaris Gelabert i 40 anys de la Bressola, els sons més festius amb Oques Grasses i Gertrudis, els més alternatius amb Surfing Sirles i companyia...

Dàmaris Gelabert
23, 24, 30 i 31 de desembre i 7 de gener a les 10 h i a les 12.30 h, al Teatre Victòria (Barcelona)
La cantautora, pedagoga i musicoterapeuta presenta un any més l'exitós espectacle familiar M'agrada el Nadal. Una trentena de músics i actors l'acompanyaran a escena amb la col·laboració especial del cor Petits Cantors de l'escola coral Amics de la unió i el multiinstrumentista i flautista Xavi Lozano.



Antonio Orozco
20 i 21 de desembre a les 21.30 h, al Sant Jordi Club (Barcelona)
El cantautor barceloní acomiadarà el seu últim disc, Destino (Última llamada) (Universal, 2015), a la seva ciutat natal. Després d'exhaurir les entrades per al dissabte 30 de desembre, Orozco ha decidit oferir una nova data just el dia abans.



The Gramophone Allstars Big Band
Divendres 22 de desembre a les 20 h, a l'Auditori de La Pedrera (Barcelona)
Són una de les big bands més populars del moment i seran els protagonistes del concert de Nadal de la Pedrera. El repertori, però, no serà de nadales, sinó que hi regnaran les seves versions jazz i soul de ritmes jamaicans. Més caribenys, presentaran el seu segon disc, Maraca soul (Bankrobber, 2017).



Gertrudis 
Divendres 22 de desembre a les 20 h, a la sala Apolo (Barcelona)
El trio de la Garriga aterrarà a la capital catalana amb les cançons del seu últim disc, Ara volo alt (PromoArts Music, 2016), publicat ara fa poc més d'un any. Una nit plena d'energia i fusió a ritme de ventilador. 



40 anys de la Bressola
Dissabte 23 de desembre a les 12 h, a El Born CCM (Barcelona)
El projecte d'escola catalana, immersiva i associativa de La Bressola celebra les quatre dècades amb música. El músic barceloní Marc Serrats 'Xerramequ' i el nord-català Raph Dumas són els artífexs d'un repertori popular intergeneracional amb músics d'arreu dels Països Catalans. Una trobada per gaudir-ne en família al Bornet de Cançons.



Oques Grasses
Dissabte 23 de desembre a les 20 h, a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm (Barcelona)
Després d'haver entrat als teatres amb l'espectacle Meravellós desastre (que encara sou a temps de veure el mes de desembre), els osonencs posaran punt i final a la gira de You Poni (Beverly Hills Records, 2016) amb un concert per celebrar el dia de l'Esperit Xai, festivitat que el mateix grup es va inventar fa un parell d'anys. Es tracta d'una cloenda solidària, perquè tots els beneficis del preu de les entrades aniran destinats a La Marató de TV3.



Els Surfing Sirles, The Rippers, Red Alert, Bullit i The Bizness
Dissabte 23 de desembre a les 21.30 h, a la sala Estraperlo Club del Ritme (Badalona)
Una nit de punk i sons contundents amb cinc bandes amigues de la sala, que aprofitarà per celebrar els nou anys de l'espai musical badaloní. A més, s'hi inaugurarà un mural en record dels músics dels grups en qüestió que ja no hi són. 



Myriam Swanson & Barcelona Big Blues Band
Diumenge 24 de desembre a les 20 h i a les 22 h, al Jamboree (Barcelona)
Per segon any consecutiu, la banda encapçalada pel contrabaixista Ivan Kovacevic celebra la nit de Nadal amb la veu de Myriam Swanson i un repertori batejat amb el nom de Rock-a-Bell Christmas Party. L'esperit nadalenc a ritme de swing, blues i jazz.



El Diluvi 
Dimecres 27 de desembre a les 21 h, a la sala Apolo
La banda valenciana de la comarca de l'Alcoià han omplert envelats de festes majors i populars arreu dels Països Catalans amb el que bategen com a mestissatge mediterrani. Una base de folk festiu que beu d'Ovidi Montllor però que ja defensa temes propis a Ànima (Música de Telers, 2017).



Chambao 
Dimecres 27 i divendres 29 de desembre a les 21 h, al Palau de la Música Catalana (Barcelona)
La cantant malaguenya canvia de cicle i s'acomiada dels escenaris com a Chambao; un punt i a part a la seva carrera musical que reprendrà el 2018 amb el seu nom, Lamari. A Catalunya oferirà dos recitals al Palau de la Música, un fins aviat en el marc del Festival del Mil·lenni on repassarà els seus grans èxits. 



Jarabe de Palo
Del 27 al 29 de desembre, a la sala Luz de Gas (Barcelona) i l'Auditori de Girona
Pau Donés acabarà l'any amb quatre concerts consecutius a l'Estat espanyol. El dia de Sant Esteve el celebrarà a la sala La Riviera de Madrid, mentre que els dies 27 i 28 presentarà les seves cançons més mítiques a la sala Luz de Gas de Barcelona. L'alma mater de Jarabe de Palo tancarà l'any a Girona, el 28 de desembre.



Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries
Dijous 28 de desembre a les 21.30 h al Centre Artesà Tradicionàrius (Barcelona)
La formació ebrenca celebra el 25è aniversari recuperant l'espectacle amb el qual va debutar a escena, Lo misteri de Nadal. El que fa un quart de segle va ser tota una novetat, ara ja és un clàssic dels Quicos, una nova mirada del cançoner popular: humor, poesia i alguna rumba. 



The Otis Redding Show
Divendres 29 de desembre, a les 21 h, a la sala Bikini (Barcelona)
Coincidint amb el 50è aniversari de la mort del músic nord-americà, els artistes de soul i funk barcelonins li retran un sentit homenatge a la cloenda del CurtCircuit. Amb la direcció musical de Lalo López (Fundación Tony Manero), membres de Los Fulanos, Chocadelia Internacional, The Sey Sisters i The Excitements recuperaran el repertori que Redding va cantar en una gira nord-americana l'any 1966.



Carlos Núñez
Dissabte 30 de desembre a les 21 h, al Palau de la Música Catalana (Barcelona)
Per als amants de la música tradicional, el gaiter gallec oferirà un dels repertoris més festius després de passejar-se arreu de l'Estat espanyol al llarg de tot el desembre. Ja és un habitual del Festival del Mil·lenni, perquè aquesta serà la vuitena vegada ve a tocar a la capital catalana.



The Slingshots
Dissabte 30 de desembre a les 21 h, a la sala Apolo (Barcelona)
Si voleu una bona dosi de soul i el funk, els barcelonins The Slingshots presentaran el seu segon LP, Spread The Mud! (autoeditat, 2017), a casa. Són tota una revolució i rebel·lió de la música negra, i en aquesta nit d'estrena els acompanyarà una banda de nova creació, The Crabtones

Especial: Agenda
Arxivat a: Enderrock, concerts, agenda

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.