OPINIÓ

Genís Bou: «Som una organització sindical fundada per músics i enfocada als músics»

Genís Bou és músic (The Gramophone Allstars) i membre del Sindicat de Músics Activistes de Catalunya (SMAC!)

| 30/11/2017 a les 15:00h

Genís Bou al capdavant de The Gramophone Allstars
Genís Bou al capdavant de The Gramophone Allstars | Xavier Mercadé

SMAC! va néixer fa una mica més d'un any, en una primera assemblea que simbòlicament es va fer a les portes del Primavera Sound. Des d'aleshores s'ha treballat per legalitzar totalment el sindicat, un procés que ha culminat aquesta setmana amb el llançament d'una campanya de denúncia i difusió a través de les xarxes socials i la "Jornada de presentació de l'SMAC!" que tindrà lloc el dia 3 de desembre a l'Ateneu La Torna de la Vila de Gràcia.

Som una organització sindical fundada per músics enfocada als músics. És un punt d’unió del sector per fer front comú contra la mala praxi en contractació (no compliment del RD 1435/1985 que obliga els organitzadors dels concerts a contractar directament els i les músics, manca de contractes clars i transparents, pagaments en B, impagaments...), la manca de regulació sobre la presència de marques publicitàries als escenaris o la no presència de músics a les taules on es decideix l'adjudicació de les subvencions en cultura, entre molts altres. 

En aquest any i escaig de feina hem redactat el Manual de bones pràctiques per a la correcta contractació, conjuntament amb la Unión estatal de sindicatos de músicos, intérpretes y compositoras. Hem aconseguit que aquest manual s'aprovi a ciutats com Barcelona i Madrid, entre d'altres. També hem col·laborat activament amb el projecte No Callarem i hem treballat fent pressió a través de xarxes socials per aturar campanyes publicitàries, concursos o ofertes de feina que precaritzaven enormement el sector musical.

 
Especial: Opinió
Arxivat a: Enderrock, opinió, Genis Bou, gramophone allstars big band

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.