Estrena

Raül Bonilla canta un dinar de Nadal a la seva darrera cançó

Estrenem «Nadal», de Raül Bonilla, un avançament del disc que veurà la llum el 2018

| 04/12/2017 a les 10:44h

Raül Bonilla
Raül Bonilla | Arnau Macià
Després de 20 anys fent música, Raül Bonilla, compositor, cantant i lletrista a grups com Placton i 2in-par, i cantant a grups com Macaco i Calima, presenta i signa amb nom propi el retrat costumista d'una vetllada de Nadal contemporània sota el títol "Nadal". El tema formarà part de l'àlbum que l’artista està preparant per estrenar-lo el 2018.

"La cançó és una fotografia d'un dinar de Nadal, amb la seva malenconia i els detalls que, si fa no fa, es repeteixen a moltes cases aquell dia", explica Bonilla. "No comento ni jutjo, em limito a descriure i prou, mirant de trobar imatges clarament nadalenques però que no embafin", afegeix.

Gravada entre el seu estudi casolà i els estudis BSO de Barcelona, a la cançó hi han participat Jules Bikoko com a productor, baixista i percussionista, Toni Saigi 'Chupi' als teclats, i el mateix Raül Bonilla a les veus, guitarres i programacions. El tall ha estat mesclat i masteritzat per Guillem Ibañez a BSO.

El músic explica quin és el seu mètode a l'hora de compondre: "Les cançons les faig només amb la guitarra i quan les tinc enllestides començo a pensar en la instrumentació i els arranjaments. En aquest cas, la tria de la instrumentació i l'ambient estava enfocada a mantenir l'esperit dolç i melancòlic sense caure en tòpics". 



El videoclip del single, filmat i muntat per Arnau Macià arran d'una idea nascuda de la col·laboració entre el músic i el realitzador, juga amb el contrast del cantant descrivint-nos els detalls i regust agredolç d'una postal nadalenca en el caliu de la llar i la companyia, des de la solitud del narrador envoltat de la nit i la fredor del paisatge urbà anònim.

Va ser a principi del 2016 quan Bonilla va deixar el projecte musical on era –la banda de covers TheSuburb– per tornar a centrar-se en les seves composicions. Quan en tenia un grapat, va anar a veure Jules Bikoko i van acordar treballar-les per poder fer-ne un disc. Els plans immediats de l’artista són acabar d’enllestir i publicar l’àlbum, i fer-ne una bona gira de suport.
Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, Raül Bonilla, estrena, nadal, videoclip

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.