Actualitat

El «Parnàs» inspira Roger Mas per al seu nou disc

Aquesta primavera Satélite K publicarà el nou disc del cantautor solsoní, influenciat per les connotacions poètiques i mitològiques de la muntanya grega

| 12/12/2017 a les 10:46h

Roger Mas
Roger Mas | Eva Bozzo

Roger Mas està a punt per tornar per la porta gran. Des de l'octubre que va deixant entreveure detalls del nou àlbum que veurà la llum a la primavera, més concretament a final de març. Què en sabem? Doncs que es dirà Parnàs, com la muntanya grega amb connotacions mitològiques on s'assegura que viven les nimfes i que ha estat de clara inspiració poètica. De fet, s'associa la paraula Parnàs tota una generació de poetes, d'aquí ve que el barri parisenc de Montparnasse ("Mont Parnàs") tingui aquest nom, perquè els carrers estaven plens de poetes recitant. 

En el disc i en els concerts, trobareu poemes musicats de Joan Maragall, Miquel Martí i Pol, Eulàlia Anzizu Vila, Toni Gol i Roca i Amadeu Vidal i Bonafont. Completen el treball altres peces com l’adaptació de la tradicional anglesa Geordie o les versions de Si dolce è ‘l tormento de Monteverdi, l’Himne de la coronació de la Mare de Déu del Claustre de Solsona o la cançó tradicional Borrasqueros de Canalda.

Entre les col·laboracions que s'han pogut intuir pels seus posts a les xarxes socials hi ha les de Bikimel, que cantarà l'"Al·leluia" de la religiosa Sor Eulàlia Anzizu, o de la multiinstrumentista Núria Encinas Lafitte. La col·laboració que aquest estiu va realitzar amb l'actor Lluís Soler, sent el productor de l'audiollibre on Soler recita el "Canigó" de Verdaguer, no queda clar que es plasmi a Parnàs.

El que sí que se sap són les dates dels dos primers concerts de presentació: el 16 de març serà a l'Auditori de Barcelona en el marc del Barnasants, i el 23 al Kursaal de Manresa. Esperem amb candeletes el retorn del cantautor solsoní, que des del 2015 amb Irredempt (Satélite K) no publica nou material. Aquesta vegada tornarà a editar amb Satélite K.

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Parnàs, Roger Mas, actualitat, disc

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.