Actualitat

La cançó «Obriu les portes» de Txarango inspira un llibre infantil

La il·lustradora Gemma Capdevila ha agafat com a punt de partida el tema per parlar sobre la problemàtica dels refugiats

El Clownia avança els primers artistes per a l'edició del 2018

| 23/01/2018 a les 14:38h

Txarango
Txarango | Michal Novak
El fenomen Txarango també ha arribat a les llibreries. Sembra Llibres ha editat un llibre, que des del desembre es pot trobar a les lleixes, on els protagonistes són els dibuixos de Gemma Capdevila inspirats per la cançó "Obriu les portes" del grup de Sant Joan de les Abadesses.

El tema que obre l'últim disc de Txarango, El cor de la terra (DiscMedi, 2017), ha servit a la il·lustradora de punt de partida per ajudar a espantar els fantasmes de l'odi i sembrar el diàleg entre diferents generacions. L'editorial Sembra ja es caracteritza per editar llibres relacionats amb temàtiques socials, però aquesta és la primera vegada que ho fa amb un àlbum infantil il·lustrat.



La problemàtica dels refugiats segueix ben viva, i amb aquest llibre es vol que els lectors més joves també la coneguin d'una manera no tan crua però igual d'emocional i que d'aquesta manera hi reflexionin. La cançó en qüestió s'ha convertit en un himne a camps de refugiats com el d'Idomeni a Grècia, on va anar el grup l'abril del 2016.

Portada del llibre 'Obriu les portes'. Foto: Sembra Llibres

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Sembra Llibres, il·lustració, Obiru les portes, actualitat, llibre, Txarango

COMENTARIS

holaaaa

Anònim, 08/03/2023 a les 19:43

Per què la canço obrim les portes era un himne

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.