Efemèrides

​19 anys sense Carles Sabater

El record del cantant de Sau es manté viu gairebé dues dècades més tard

Enderrock prepara un número especial amb la trajectòria i les cançons de Sau

| 13/02/2018 a les 09:00h

Carles Sabater
Carles Sabater | Juan Miguel Morales
El 12 de febrer de 1999 era un dia especial per a Sau. Vilafranca del Penedès acollia el primer concert de la Gira XII, uns concerts que volien recuperar part del públic que els havia anat deixant els darrers anys i al mateix temps consolidar el que havien guanyat. Per aconseguir-ho havien plantejat un repertori intens que donava molt de protagonisme a algunes de les cançons més significatives de la banda.

Carles Sabater i Pep Sala estaven il·lusionats amb la gira. No havien celebrat el desè aniversari i ja en aquell moment havien anunciat que esperaven els 12 anys –“la dotzena, que és un concepte molt català”, deien– per llançar la casa per la finestra. El concert es va desenvolupar segons s’havia previst i el públic va poder gaudir d’una banda que va demostrar que estava en plenitud. Al final del concert, encara al teatre, Sabater es va trobar malament. Eren les primeres hores del dia 13 de febrer, fa 19 anys. La resta de la història ja és coneguda.

L’aniversari de la mort de Sabater coincideix amb els actes de commemoració dels 30 anys del primer disc de Sau, No puc deixar de fumar (ÀudioVisuals de Sarrià, 1988). Ben aviat ENDERROCK publicarà un número especial monogràfic sobre la banda osonenca, amb la història gràfica de Sau i un extens repàs a totes les cançons que van enregistrar al llarg de la seva carrera.
Especial: Efemèrides
Arxivat a: Enderrock, Sau, Pep Sala, Carles Sabater

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.