Videoclip

El vaixell de Proactiva Open Arms, protagonista del nou clip de Raül Bonilla

Estrenem el clip de "Mediterràniament", cançó que vol posar-se a la pell d'un migrant en una pastera

L'ONG ha cedit imatges de rescats per al vídeo del músic barceloní

| 22/03/2018 a les 19:50h

Raül Bonilla
Raül Bonilla
Les coincidències no han de ser sempre afortunades, de vegades un videoclip passa a ser de rabiosa actualitat per notícies escandaloses. Justament aquest és el cas del nou clip del músic Raül Bonilla, que des de fa mesos ja tenia previst fer una cançó de denúncia del drama dels migrants al Mediterrani. Aquesta setmana el goven italià ha retingut el vaixell de Proactiva Open Arms, l'organització humanitària catalana que ajudava els migrants que creuaven el Mediterrani, i Bonilla ha vist clar que havia d'avançar el videoclip i la cançó de "Mediterràniament".



Directament, Bonilla diu que no coneix personalment ningú que hagi patit les dificultats de fugir d'un país en conflicte i que es trobi sense país d'acollida, però reconeix que és un tema que, juntament amb el canvi climàtic, el preocupa moltíssim. En paraules del barceloní: "Em sembla l'essència de la vergonya que vivim avui en dia. Tenim un sistema insolidari que no procura per les persones, estem vivint en una època grisa i trista a Europa i els refugiats només són un dels caps del monstre que estem construint". 

Per acabar de compondre i gravar "Mediterràniament", Raül Bonilla va voler posar-se en contacte amb Proactiva Open Arms perquè sabia que una cançó que parlés de l'exepriència d'una persona que viatja en una pastera els podia interessar. D'aquesta manera l'ONG i el músic van començar a col·laborar i l'entitat va cedir-li imatges dels rescats que realitzaven perquè Bonilla les fes servir per al videoclip.

El tema que avui estrenem en exclusiva forma part del disc que l'artista publicarà el proper 13 d'abril. 108.000 milions de formes (DiscMedi, 2018) estarà format de 10 cançons i "Mediterràniament" s'hi troba just al mig. El disc de debut del músic barceloní pren al nom del nombre d'éssers humans que aviat hauran passat per la Terra des de l'inici de la humanitat.
Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, estrena, videoclip, Raul Bonilla, refugiats

COMENTARIS

ADMIRABLE

Anònim, 23/03/2018 a les 18:19

Admirable la seva generositat!!

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.