Actualitat

El director de l'Esmuc, contundent: «Ens sentim humiliats, l'acció dels Mossos ens provoca un gran rebuig»

Josep Borràs, director de l'Escola Superior de Música de Catalunya, afirma que el desplegament policial per garantir la seguretat a l'acte de l'Auditori on assistia el rei d'Espanya Felip VI ha estat "totalment desproporcionat"

| 09/04/2018 a les 19:17h

Desplegament policial dels Mossos davant la seu de l'Esmuc
Desplegament policial dels Mossos davant la seu de l'Esmuc
Aquest matí l'Escola Superior de Música de Catalunya (Esmuc) s'ha despertat amb un desplegament policial inesperat a l'entrada de l'edifici. A l'Auditori de Barcelona, recinte que comparteix instal·lacions amb l'Esmuc, s'hi celebrava l'acte d'entrega de despatxos judicials amb la presència del rei Felip VI i, per garantir-ne la seguretat, els Mossos d'Esquadra han blindat l'espai distorsionant notablement la jornada de classes. 

El director de l'escola, Josep Borràs, es queixa: "No teníem constància que el desplegament policial fos tan exagerat, no se'ns ha donat cap explicació, hem sabut el que passava quan hem arribat i hi havia uns policies fent inspecció dins l'Escola i un control a l'entrada". Explicant-ho en detall, Borràs assegura que de les 10 del matí a les 2 del migdia "s'ha decidit reduir la mobilitat de l'Esmuc, de manera que els alumnes i professors que estaven dins l'edifici no en podien sortir si no era en grups pactats amb els Mossos, i els que estaven a fora no hi podien accedir. 

D'altra banda, alguns dels alumnes mobilitzats a l'exterior de l'edifici del carrer Lepant de Barcelona han estat identificats pels Mossos i desallotjats de les immediacions de l'Esmuc. Sobre si l'escola emprendrà accions legals contra el cos de policia, Borràs diu: "De moment estem investigant quin ha estat l'error de càlcul que ha fet que s'immobilitzessin 800 persones per un acte que es fa cada any, la seguretat del qual s'hauria pogut resoldre amb un cordó de seguretat molt més senzill". El director conclou que, tot i estar en "estat de xoc", de ben segur que "hi haurà una resposta".

Borràs lamenta que des de la institució musical se senten "humiliats pel desplegament policial", que els provoca "un rebuig molt gran". Aquesta mateixa setmana, l'Esmuc farà un Consell d'Escola per decidir quin és el posicionament oficial de l'escola durant la setmana d'actes en contra de la censura organitzats per la plataforma No Callarem.

L'Esmuc va rebre aquest any un reconeixement en el marc Premis Enderrock 2018, coincidint amb el seu 15è aniversari.
 
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, actualitat, policia, Josep Borràs, Esmuc

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.