Del 7 de maig al 4 de juny, Grup Enderrock conduieix un any més l'assignatura Història de la Música en Català del màster Música com a Art Interdisciplinària de la Universitat de Barcelona. Seguint la dinàmica que es va iniciar fa dos anys, les sessions es divideixen en una primera part exclusiva als alumnes del màster i una de segona oberta al públic en què tocaran en directe alguns dels músics convidats, com Gerard Quintana, Joan Isaac, Jaume Arnella o Carles Dènia.
La sessió d'avui 9 de maig serà el segon bloc de la Cançó tradicional i la classe anirà a càrrec de Jordi Martí i Marc Egea. El dia 7 de maig ja es va parlar de la cançó tradicional amb Maria Salicrú-Maltas i Jaume Arnella.
L'assignatura, que coordinen els musicòlegs Jaume Carbonell i Maria Salicrú-Maltas, es desenvoluparà durant set sessions, cadascuna dedicada a una època i/o estil per oferir una visió global de la història de la música popular en català.
Les parts obertes al públic general tindran lloc del 7 de maig al 4 de juny a l'Aula de Música de la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona, de 18 a 20 h. A continuació detallem cadascuna de les set sessions:
Dilluns 7 de maig
Presentació i Cançó Tradicional I, amb Maria Salicrú-Maltas i Jaume Arnella.
Dimecres 9 de maig
Cançó Tradicional II, amb Jordi Martí i Marc Egea.
Dilluns 14 de maig
La Nova Cançó, amb Joaquim Vilarnau i Joan Isaac.
Dimecres 16 de maig
La musicació de la poesia en català, amb Helena M. Alegret i Carles Dénia.
Dimecres 23 de maig
El pop dels 60-70 i el rock laietà, amb Jordi Novell i Joan Fortuny.
Dilluns 28 de maig
El pop-rock en català dels 80 a l’actualitat, amb Lluís Gendrau i Gerard Quintana.
Dilluns 4 de juny
El jazz dels 80 a l’actualitat, amb Pere Pons i Albert Bover.