la tria

Maria Xinxó: «L'amor es va acabar però Mishima es va quedar»

La periodista Maria Xinxó sintonitza 10 cançons que expliquen la seva vida

Carla Bruni, Taylor Swift i Bon Iver són un petit tast dels seus gustos musicals

Júlia Creus: «Quan tenia 15 anys no podia deixar d'escoltar Jesse McCartney»

| 11/04/2018 a les 20:30h

Maria Xinxó
Maria Xinxó | Cesc Sales
Les ones radiofòniques d'última hora de la tarda porten la seva veu. Maria Xinxó és periodista i confessa que Albert Om ha estat el seu mestre en l'àmbit professional. Ara treballen junts al programa Islàndia de Rac1, on de dilluns a divendres ens parla de l'actualitat i més, des del punt de vista càlid del programa. 

Xinxó sintonitza l'emissora de la seva vida i hi sona un Rocky Roberts que ens porta de cap als cassets de la seva infància. Voleu saber com continua la seva banda sonora?



1. Cançó que no t’has pogut treure mai del cap.
"Sono tremendo", de Rocky Roberts

"És una cançó que em vaig aprendre de petita perquè els meus pares tenien un casset amb una barreja de cançons italianes que posaven sempre al cotxe, i aquesta n'era la meva preferida. Us heu d’imaginar una família de quatre, dins un Citroën BX, i donant-ho tot quan sonava aquest ‘Sono tremendo’. Em dona molt bon rollo encara ara, tot i que ben mirat potser la lletra no seria gaire políticament correcta..."



2. Cançó que et recordi els teus inicis a la ràdio.
"Quelqu’n m’a dit", de Carla Bruni

"Quan vaig començar a tastar la ràdio professionalment (abans només havia fet televisió) era l’any 2004. Jo seguia fent de 'cangur', compaginava les dues feines i un dia per casa de les nenes que cuidava vaig trobar el CD de Carla Bruni, que era dels seus pares. Me’n vaig enamorar. Anava a treballar amb el disc en bucle. I quan l’escolto em transporta de nou a aquells inicis radiofònics."   



3. Cançó d’última hora de la tarda. 
"Somebody That I Used to Know", de Walk Off the Earth.

"Aquest grup el vaig descobrir arran d’un tuit que va fer Raül Romeva amb el videoclip que havien penjat d’aquesta versió de ‘Somebody That I Used to Know’. Si no l’heu vist, val molt la pena. Walk Off the Earth em sorprenen sempre. Per mi, l’última hora de la tarda és quan acabo de treballar i aquesta versió em quadra perfectament amb aquest moment." 



4. Cançó que et remeti a l’equip i programa d’Islàndia de Rac1.
"Little Talks", d’Of Monsters and Men

"Em venen mil cançons al cap, és el que té treballar en un programa on la música és clau i amb un equip petit; ens coneixem els gustos musicals de tots. Però aquest ‘Little Talks’ és molt especial per a nosaltres. Va ser la banda sonora de quan vam viatjar a Islàndia (el país) per fer el programa des d’allà en directe. Ara, cada vegada que fem alguna cosa relacionada directament amb l’illa torna a sonar aquest ‘Little Talks’ que, no sé a vosaltres, però a mi em posa de molt bon humor." 



5. Cançó que dedicaries a la persona que més t’ha acompanyat en el món del periodisme. 
"Dis quand reviendras tu?", de La Grande Sophie

"Dedicaria aquesta cançó a l’Albert Om. Amb l’Albert fa anys que ens coneixem i sempre m’ha ajudat quan he tingut dubtes sobre el meu futur professional. Ara és al meu cap i puc dir que no he après de ningú tant com d’ell: no només a fer periodisme sinó a saber escoltar i a veure que hi ha un tema allà on la resta no hi veu res. Per què aquesta cançó? Doncs perquè al programa tenim una secció que es diu 'La Xifra Xinxó' i que sempre va amb una cançó diferent que tria l’Albert. Aquesta és una de les més recurrents, i m’encanta. Ell sempre me la dedica a mi, avui li dedico jo a ell."



6. Cançó sobre la teva millor experiència com a periodista.
"Skinny Love", de Bon Iver.

"És una cançó que he redescobert fa poc, i me la poso molt sovint. La millor experiència com a periodista està sent ara, fent Islàndia, i ‘Skinny Love’ va ser una de les cançons protagonistes en un programa en què parlàvem de com el desamor es pot convertir en art, arran d’un llibre que es diu ‘L’amor després de l’amor’, de Laura Ferrero i Marc Pallarès. Us recomano la cançó i el llibre." 



7. Cançó amb la millor veu que hagis sentit. 
"Bohemian Rhapsody", de Queen

"Freddie Mercury és i serà sempre grandiós. No sé si és la millor veu, però a mi no em decep mai."



8. Cançó que et va fer descobrir un món, un estil o un grup que desconeixies anteriorment.
"Sant Pere", de Mishima

"Un ex em va fer descobrir Mishima a través d’aquesta cançó. L’amor es va acabar però Mishima es va quedar. Agraïda eternament."



9. Cançó de la teva vida. 
"Elephant Love Medley", de la BSO de Moulin Rouge

"Què millor que una cançó feta de cançons? La banda sonora de Moulin Rouge em va atrapar en el seu conjunt, però aquest 'Elephant Love Medley' és la millor: ho té tot. I per a una addicta a cantar donant-ho tot és el tema ideal." 



10. Si tinguessis l'oportunitat d'actuar amb algun artista o grup, amb qui seria i quina cançó?
"Shake It Off", de Taylor Swift.

"No ho puc evitar, m’agrada Taylor Swift. Per mi, ‘Shake It Off’ és un cant a saber riure’s d’un mateix. En cantaria unes quantes amb ella, però la primera, aquesta." 

Especial: La Tria
Arxivat a: Enderrock, Maria Xinxó, Mishima, La Tria, Queen

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.