la tria

Júlia Creus: «Quan tenia 15 anys no podia deixar d'escoltar Jesse McCartney»

L'actriu tarragonina ens explica quines són les cançons que més han marcat la seva vida

Artistes tan diferents com Jesse McCartney, Sau o Marvin Gaye configuren la seva tria

Bruna Cusí: «Gato Pérez explica millor que ningú l'època i el context de l'any 1993»

| 04/04/2018 a les 09:00h

Júlia Creus durant els Premis Enderrock 2018
Júlia Creus durant els Premis Enderrock 2018 | Juan Miguel Morales
Ha fet teatre i musicals, però és coneguda pel seu pas per la televisió. La sèrie Merlí li ha canviat la vida i li ha atorgat un segon nom: Mònica de Villamore. L'actriu Júlia Creus (Tarragona, 1994) ha estat sempre implicada en la interpretació, i el gran salt al prime time de TV3 l'ha portat a ser una de les cares més conegudes entre els joves. 

Però Júlia Creus no es queda només amb el món del cinema; la seva filosofia de vida reivindica també l'empoderament de la dona a les xarxes i una energia constant. No ens hem pogut aguantar de preguntar-li per les cançons que han marcat la seva vida.



1. Cançó que descrigui la teva adolescència.
"Because You Live", de Jesse McCartney.

"Quan tenia 15 anys no podia parar d'escoltar aquesta cançó, tenia un gran crush per aquest cantant. Jo era una nena molt romàntica, tenia molts somnis i la música sempre ha estat la meva manera d'aïllar-me del món, així que aquesta era una de les cançons amb què més m'agradava volar."



2. ​Cançó que expliqui la teva participació en musicals com Boig per tu.
"Només ho faig per tu", de Sau

"Suposo que esperàveu 'Boig per tu', que va ser el tema que vaig cantar al càsting del musical, amb Pep Sala al piano, el que més coneixia del grup i de qui el meu germà gran era un fidel seguidor. Però quan vaig entrar a formar part del musical i vaig començar a escoltar cançons de Sau, em vaig enamorar de 'Només ho faig per tu', i tot i que aquest tema en concret no va formar part del musical, jo el vaig escoltar molt."
 


3. Cançó que et recordi l’etapa de rodatge de Merlí.
"Yumeji's Theme", de Shigeru Umebayashi.

"La veritat és que 'Protagonistes' de Pau Vallvé va ser el tema de Merlí per excel·lència. Cada cop que l'escolto se'm posa la pell de gallina i és fàcil que m'emocioni. Es un tema preciós i descriu molt el viatge que ha suposat Merlí. Tot i això, la cançó que més em transporta al rodatge i a la feina és la de 'Yumeji's Theme', ja que per a tots els companys de la sèrie té un gran significat. Era un tema que el nostre coach Isaac Alcaide ens va posar cada any en un exercici de personatge unes setmanes abans de començar a rodar, i va ser també la cançó que va obrir una etapa fa tres anys i que la va tancar finalment. Va ser tot un viatge emocional."
 


4. Cançó amb la qual et preparaves per donar vida a Miss Rogers de l'obra Y no quedará ninguno.
"Heartaches & Pain", de Charles Bradley.

"La solia escoltar preparant el personatge de 'Miss Rogers'. Sempre em va agradar imaginar-la com una dona que aspirava ser de classe alta. I escoltar aquest tema mentre em pentinava i vestia em donava aquest 'posat' de dona estirada, amargada amb la seva vida però que s'imagina a si mateixa entre la société."



5.​ Cançó del teu millor record com a actriu.
"City of Angels", de 30 Seconds to Mars.

"És un tema que marca un abans i un després en la meva carrera com a actriu. Va ser la banda sonora del meu primer viatge a Amèrica, el 17 de febrer del 2015, quan vaig agafar un avió completament sola en direcció a Nova York. A Los Angeles el dia 24 d'aquell mateix mes recollia el premi a millor actriu en el Directors Guild of America pel curt In the Box. Va ser una experiència vital per a mi, va ser com veure la llum de cop, sabent que en tornar d'aquest viatge començaria a rodar una sèrie a Catalunya que ha resultat ser una aventura personal i professional increïble. Aquest tema és tot un himne per a mi, especialment el videoclip amb els testimonis de gent parlant de la ciutat dels somnis."
 


6. Cançó que més descrigui la teva filosofia de vida.
"Warrior" d'Aurora

"Per mi la meva filosofia de vida és veure el que tens al voltant i lluitar contra el que no et sembla just. Sempre des de l'amor i el respecte, però sense quedar callat davant una injustícia. Sent conscient que el món pot ser preciós i que és el nostre deure defensar-lo."
 


7. Cançó feminista per excel·lència.
"Scars to your Beautiful", d'Alessia Cara.

"Crec que té un missatge molt fort cap a la dona per dir-li que s'ha d'estimar tal com és, que la perfecció no existeix i que quan una mateixa s'estima és quan més maca es veu. Crec que en temps tan superficials com en els que ens trobem, en què tot és aparença i perfecció per mostrar a les xarxes socials, és més important que mai recordar que hem de viure, estimar i sentir de veritat."
 


8. Cançó que descrigui el teu moment vital actual.
"Masterpiece", de Jessie J.

"Aquest és un tema que em fa treure pit i em convida a treballar més i més i a passar per sobre de les crítiques i estereotips, fent que tregui la millor versió de mi. En aquesta feina estem molt exposats a l'opinió i a la crítica, i de vegades ens cal humilitat i alhora coratge per mantenir-nos fermes i poder avançar sense por."
 


9. Cançó de la teva vida.
"Qualsevol nit pot sortir el sol", de Jaume Sisa

"La meva mare adora aquesta cançó i ella és la principal responsable que formi part de la meva vida des del bressol. És una cançó preciosa amb un missatge d'acollida, de no discriminació i per compartir. No hi ha ni bons ni dolents, tots hi estan convidats. A més, sempre que l'escolto no puc evitar imaginar com van entrant un per un i penso que estimula la imaginació dels infants. M'encanta!" 



10. Si haguessis d'actuar amb algun artista o grup musical, amb qui seria i quina cançó t'agradaria interpretar?
"Ain't no Mountain High Enough", de Marvin Gaye i Tammi Terrel.

"M'hauria agradat molt compartir aquest gran tema amb ells, el trobo d'un bon rotllo i estil que em flipa. Eren molt grans! Llàstima que vaig néixer trenta o quaranta anys tard... Actualment hi ha molts artistes amb qui m'encantaria compartir escenari, estaria disposada a sacrificar-me per fer un duet amb Charlie Puth, m'agrada moltíssim el seu estil i el joc que dona als directes!"
 
Especial: La Tria
Arxivat a: Enderrock, Júlia Creus, La Tria, actualitat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.