Estrena

Estrenem la versió folk del «Cant dels ocells» de Riu

Estrenem la versió del "Cant dels ocells" del grup del Baix Llobregat

Presentaran el seu quart disc, 'Delta', el 10 de maig a Cal Ninyo de Sant Boi

Concert «Folk per la llibertat» al Centre Artesà Tradicionàrius

| 20/04/2018 a les 07:00h

RIU
RIU | Arxiu del grup
Com ja han fet en els tres treballs anteriors, Riu han treballat per dotar la seva obra de caliu musical i de caliu conceptual, reivindicant sempre el lloc d'on venen. En aquest quart àlbum, el títol fa referència a la quarta lletra de l'alfabet grec, però també al seu entorn més proper, el Delta del Llobregat, i a tots els sediments que els rius van arrossegant i fent confluir des de les muntanyes al llarg del seu curs. Una mica, com ells i tants altres grups fan amb la música tradicional.

Al repertori del nou treball continuen arranjant i reformulant melodies i tonades tradicionals, i respecte al disc anterior, Abans tot això eren camps (autoeditat, 2015), on es van centrar especialment en el Baix Llobregat, han ampliat més l'espectre geogràfic amb músiques d'arreu dels Països Catalans, recollides entre altres fonts del recull de balls i danses elaborat per l'Escola Folk del Pirineu, del xeremier mallorquí Antoni Genovart o del sacaire vallenc Francesc Sans. I també hi han volgut incloure un parell de peces de caire més reivindicatiu. Una d'aquestes és una versió especial del "Cant dels ocells", passada a ritme de 7/8, amb una introducció que evoca el cant "Els carrers seran sempre nostres" i un interludi d'aires balcànics on participen alguns vents de les Balkan Paradise Orchestra interpretant la melodia d'"Eth Balhano de Salardú", tradicional de la Vall d'Aran:



A més de les Balkan, a Delta hi han col·laborat una bona colla de músics amics, a qui el grup ha deixat espais per enriquir encara més el so de l'àlbum: el bodhran de Pablo Vergara, les cordes de Fernando Barroso i Luis Peixoto, l'arpa de Josep Maria Ribelles, el flabiol de Pau Benítez, la gralla i la tenora de Manu Sabaté, la viola de roda d'Adrià Grandia, el fiscorn i el trombó de Pere Montserrat, la veu de Marta Barbero (antiga violinista del grup)... i fins i tot uns teclats Hammond, a càrrec de Joan Sobrevals.

Els moments de 'folk progressiu' no només es deuen a aquesta amplitud de participacions i timbres, sinó també a una cura especial amb el so i amb alguns efectes: reverberacions, pedals, delays... Amb Riu 360º, l'espectacle en directe on el grup va experimentar amb efectes i sons embolcalladors i circulars, van obrir una porta que han decidit no tancar del tot. Pel que fa al disseny del disc, obra de Berta Ros, també serà especial: la portada és una imatge del Delta del Llobregat que es plega en forma de capsa triangular.

Riu presentaran Delta el proper 10 de maig al Teatre Cal Ninyo de Sant Boi de Llobregat. L'endemà, 11 de maig, tancaran al cicle Veus del Folk al Centre Cultural Albareda de Barcelona. El 18 i 19 de maig tocaran per primer cop a Mallorca, concretament a Capdepera. I el 26 de maig, al Cornamusam d'Olot.
 

Imatge de la portada del disc Delta, de Riu

Especial: Estrenes
Arxivat a: Sons de la mediterrània, cant dels ocells, folk, RIU, Riu, Ebre, Delta, estrenes

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.