actualitat

La sala Amstel Art de València censura Ebri Knight

Llegeix el comunicat que ha difós la banda maresmenca amb motiu de la suspensió del concert que havia de fer amb Herba Negra aquest dissabte

Concert d'Ebri Knight i Talco a la sala Razzmatazz

En defensa de la llibertat expressió, el Sona9 trasllada el concert preliminar de la sala Amstel Art

| 18/05/2018 a les 12:31h

Imatge il·lustrativa
El concert que aquest dissabte havia d'oferir Ebri Knight a la sala Amstel Art de València s'ha suspès, després de negar-se a la petició que els va fer la gerència de la sala: "va exigir el compromís de no manifestar cap missatge polític ni religiós durant el concert". El comunicat d'Ebri Knight diu així:

"El concert d’Ebri Knight i Herba Negra a la sala Amstel Art de València, censurat per motius polítics.

Hem de donar la trista notícia que la gerència de la sala ha cancel·lat el concert que havíem de fer Ebri Knight i Herba Negra demà dissabte a València. Ens entristeix més, però, dir-vos que ha estat per motius polítics i ideològics, un clar atac contra la llibertat d’expressió. Us expliquem com s’ha arribat a aquesta situació.

El concert estava programat des de feia mesos, amb el procediment adequat i comunicació fluïda entre tots els agents implicats en l’organització del concert, programat al    calendari intern d’esdeveniments de Veles e Vents seguint el procediment adequat, així com en diversos mitjans de comunicació i cartells enganxats a la ciutat. Dos dies abans del concert, però, la gerència de la sala, a través del representant de Heineken a València (empresa gestora de la sala), ens va exigir el compromís de no manifestar cap missatge polític ni religiós durant el concert, ni tampoc vendre cap material amb continguts d’aquest tipus.

Unes hores després d’aquesta exigència, i de dir que no li agradava Ebri Knight després del que havia vist a les xarxes socials sobre el grup, la gerència ens va comunicar que cancel·lava el concert. Els motius que s’han donat han estat diverses excuses que han anat canviant amb el pas de les hores. El motiu de fons és evident: la sala no accepta el contingut polític de la música d’Ebri Knight després de tractar d’imposar unes clàusules per prohibir qualsevol manifestació política i religiosa al concert, tot això a dos dies del concert.
El que ha passat és un clar atac a la llibertat d’expressió i als drets fonamentals, que considerem inadmissible i que denunciem. Els propers dies estudiarem la via per emprendre accions legals contra aquest atac d’odi i de discriminació evident.

De la mateixa manera, no podem oblidar que tenim companys músics esperant entrar a la presó per les lletres de les seves cançons. A ells, les més grans víctimes de la censura, els enviem tota la solidaritat.

Ebri Knight i Herba Negra som dues bandes compromeses, i entenem la música com un altaveu de consciència i canvi. Qualsevol atac contra la llibertat d’expressió és un atac a totes les treballadores de la cultura.

Volem enviar una abraçada a tota la bona gent de la ciutat de València, on ens feu sentir com a casa cada cop que venim.

A tothom que tinga entrada per al concert, se li retornaran els diners pel mateix mitjà per on es van comprar. A més, els grups treballen ja amb una nova data i una nova sala que respecte els drets fonamentals i no aplique la censura, per tal de portar a terme el concert censurat per la sala Amstel. 

Tornarem aviat, València, i aquest cop cridarem més fort.
Ebri Knight (el Maresme) i Herba Negra (el Camp de Túria)"


El Sona9 també es trasllada
Aquesta mateixa petició ha arribat als organitzadors del Sona9: aquesta mateixa sala havia d'acollir el dijous 24 de maig el concert preliminar del concurs. Negant-se a sucumbir aquesta petició i a favor de la llibertat d'expressió, l'organització ha traslladat el concert al Wah Wah Club de la mateixa ciutat. Pots llegir-ne més informació aquí.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, censura, Ebri Knight, Herba Negra, València

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.