entrevista

Go Cactus: «El nou treball està mesclat a Austin»

El trio liderat pels germans Gual prepara un nou EP per a passat l'estiu mentre segueix oferint concerts arreu

| 25/07/2018 a les 18:23h

Go Cactus
Go Cactus | Tià Urrea
Go Cactus és un trio mallorquí amb les idees clares. No deixen perdre cap oportunitat i ho fan amb solvència. Fa unes setmanes telonejaven Franz Ferdinand amb una Riviera fins a la bandera i deixant en molt bon lloc la música balear. El passat cap de setmana es proclamaven vencedors del Premi Art Jove, que té, entre altres, il·lustres guanyadors com Maika Makovski, L.A. o Salvatge Cor.

Sou els últims guanyadors del Premi Art Jove de música contemporània. Com ha anat? 
Pau Gual: Estam molt contents. Tot ha estat molt ràpid. Vàrem fer les semifinals fa dues setmanes, érem sis grups i en vam passar tres. La final va estar bastant disputada. No les teníem totes de guanyar. Compartirem cartell amb Mareselva Bilo, que van fer molt bones actuacions.


Ja coneixíeu els altres grups?
Mareselva els vam conèixer l'any passat. Ens van convidar a tocar al Mobofest de Sant Joan i alguns són organitzadors del festival. I Bilo són companys d'oficina de management. El passat mes d'octubre vam anar amb ells a Bilbao per actuar al Bime Pro i hem travat una bona amistat.

Comenceu a adquirir veterania en el tema de concursos. L'any passat vau guanyar el concurs per la cançó de l'estiu d'IB3.
Sí! L'any passat vam guanyar la cançó de l'estiu d'IB3 amb "Something in your drink". Va estar bé, amb aquest premi d'Art Jove ens en duim una mica de doblers, l'oportunitat de tocar a les Festes de Sant Sebastià de Palma i una actuació a la Fira B, tot això l'any que ve.

Amb tot ja teniu un nou EP a punt. Com anirà la cosa?
L'EP està acabat. Després d'estiu ens agradaria que sortís. El vam enregistrar a can Paco Loco. La primera vegada que hi vam ser van ser tres dies. I aquesta vegada, tot i que hi hem estat quatre dies, la sensació ha estat la mateixa. Anar a totes. Ens va fer una feinada, estàs ficat en el projecte al cent per cent tocant de nou del matí a nou del vespre fent una petita pausa per dinar. La manera de fer feina d'en Paco és brutal. Et deixa ser lliure i alhora ell fa les seves aportacions. Les màquines que té són de fa la tira d'anys i és una passada.

Com serà aquest nou EP? Heu pres alguna nova direcció?
Per a aquest nou treball hem fet cançons més melòdiques que es poden ballar i cantar més. Ja vam tenir bona resposta del primer. No ha estat una cosa cercada, ha sortit així. Tenim més tornades on abans hi havia riffs de guitarra. És una cosa natural, les cançons les toquem també en directe perquè si només toquéssim el primer EP hi hauria deu minuts de música.

Crec que la mescla l'heu feta a uns altres estudis, oi?
L'hem mesclat amb Jorge Explosión, que té els estudis Circo Perroti aquí i uns altres a Austin (EUA). El vam enganxar que era a Amèrica i el nou treball està mesclat a Austin. Vam fer les mescles a distància, ens anava passant material i anàvem decidint.

Un dels grans moments per Go Cactus va ser fa poc a Madrid, on obríreu per Franz Ferdinand.
Sí! Vam obrir per Franz Ferninand a la Riviera de Madrid. Va ser molt fort perquè ens ho van dir només amb tres dies d'anticipació. Vam comprar billets, i cap allà. En arribar vam veure tot de tràilers amb l'equip de gira del grup amb un muntange bestial. Els vam poder conèixer i van ser molt simpàtics. Eren un referent per a nosaltres. Vam tocar davant dues-mil persones. Teníem programat un concert de mitja horeta i la darrera no ens hi va cabre. El públic ens en demanava una altra, no ens ho creiem, va ser una passada.



El mes de novembre feu la vostra primera sortida internacional, a Portugal.
La primera vegada que sortim de l'Estat espanyol serà a Portugal. Arran de la nostra participació al Cranc Festival, fem un intercanvi amb l'Évora Fest. De passada aprofitarem perquè l'endemà tocarem a Lisboa. Primera sortida internacional, feim doblet, tendrem l'oportunitat de conèixer grups nous i si tenim sort de poder-hi tornar. 

La vostra data més imminent és el Tramuntana Fest, a Esporles.
El que més ens motiva és que hem agafat una mica més de desimboltura i moviment. Quant a cançons estam intentant fer que el concert sigui un viatge, que el públic estigui ficat en el directe, i que la gent no se'n vagi a beure una cervesa [riu], que beguin després! Ens queda molt de temps per créixer, evolucionar i aprendre, estam en camí.
Especial: Entrevistes
Arxivat a: Enderrock, Go Cactus, entrevista, EDR Balears

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.