estrenes

Jansky a la recerca dels límits divins

Estrenem la cançó "Zeus", un avançament del proper disc del duet català-mallorquí

'This is electroverse' es presentarà en directe el 29 de setembre al Sabotage Club de Palma, en el marc del festival Fira B!

L'electrovèrsia dantesca de Jansky

| 27/09/2018 a les 11:00h

Jansky
Jansky | Arxiu Jansky
Jansky no té miraments a l'hora d'experimentar. Després de conèixer el senzill "Commedia" del seu proper disc, que combina móns tan aparentment allunyats com La Divina Comèdia de Dante amb l'electrojazz, qualsevol proposta del duet pot posar-nos en alerta. El segon avançament de l'àlbum This is electroverse (Hidden Track, 2018), que es podrà escoltar de manera íntegra el 28 de setembre, canvia l'infern del poeta florentí per les altures de Zeus, el déu que posa nom al tema que estrenem avui a Enderrock.cat. 
 
Segons explica Laia Malo, membre de Jansky, la cançó "Zeus" és un "experiment de future jazz que explica el procés d'una nova creació a la manera mitològica, on intervenen factors humans (la matèria) i factors divins (la inspiració o l'atzar)". De fet, l'artista afegeix que "el déu del tro ens va enviar un groove que vam aprofitar per fer arrencar la cançó", fet que va servir a la formació com a impuls per acabar aquest segon single



Amb aquest tercer disc, el duet català-mallorquí volia recuperar la connexió entre la música i la poesia, que segons afirmen, permet "experimentar sense límits". Malo explica que a This is electroverse parlen de "maneres d'estimar no institucionals, de la manca de sentiments i sensacions veritables en un món cada cop més virtual i irreal, i de la necessitat de crear, encara que sigui (o sobretot, que sigui) des dels marges". Tot això ho fan amb una nova incorporació instrumental, una caixa de ritmes analògica, que segons explica l'artista, "permet crear ritmes molt més orgànics".
 
Pel que fa al procés compositiu, la membre de Jansky comenta que en aquest àlbum han tornat als orígens, ja que "els temes surten d'improvisacions, o bé a l'estudi o bé en els mateixos directes", i que molts interludis que enllaçaven cançons anteriors s'han convertit ara en peces per si mateixes. Tots aquests experiments han estat fruit de la feina al seu propi estudi de gravació, amb l'ajuda de l'enginyer Hay Zeelen, on han pogut treballar amb "màxima llibertat" per tal de millorar els directes i afavorir la improvisació. 

Els nous temes de This is electroverse començaran a sonar al concert de presentació del 29 de setembre al Sabotage Club de Palma, en el marc del festival Fira B!, i seguiran el 13 d'octubre a The Closet Club de Madrid. Això és només el començament, ja que tenen moltes altres cites confirmades a països com Argentina o Itàlia. 
 

Foto: Pep Herrero

Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, EDR Balears, Jansky, estrena, estrenes

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.