estrenes

Land of Coconuts: contundents, sensibles i en català

Estrenem "Les hores", segon senzill en català del grup barceloní

La banda presenta dos temes del seu últim disc amb les lletres originals

| 24/10/2018 a les 11:45h

Land of Coconuts
Land of Coconuts | Arxiu de l'artista
El nou senzill de Land of Coconuts es titula Les hores (Microscopi, 2018) i incorpora dos temes del seu últim disc, Playtime (Microscopi, 2018), l'homònima "Playtime" i "Paper Doll", cançons que van ser escrites originàriament en català i que ara podem escoltar així sota els noms de "Les hores" i "Nina de paper". Tal com va fer amb Silenci (autoeditat, 2015), el grup ofereix per separat aquestes composicions en què explora el terreny de les relacions personals amb el seu potent so de guitarres i un particular toc psicodèlic.
Francesc Sardà, baixista del grup, ens explica que les cançons, malgrat que en una primera audició semblen molt contrastants, tenen punts en comú importants com ara la temàtica i els arranjaments. El primer tema, "Les hores", ens parla de com superar un conflicte a través de l'autoafirmació. És significatiu el canvi de títol que adopta la cançó, en anglès "Playtime", on "es juga amb el doble sentit que podem donar a la paraula: Playtime, esbarjo, i Play time, el moment del joc en un sentit ampli del terme, que pot incloure l'enfrontament, la negociació o la disputa". En català, el títol "Les hores" incideix més en el moment en què es desencadena el conflicte, com demostren uns arranjaments contundents sobre un patró guitarrístic repetitiu.

La cara B del senzill, "Nina de paper", també es construeix sobre la base d'un arpegi de guitarra, ara amb un tempo molt més tranquil i estable. El tema va ser compost per al curtmetratge Nina de paper (Circulo Polar, 2017), que ens explica la història d'un home tancat en ell mateix i la seva relació amb sa mare. Segons Sardà, la cançó deslligada del film també ens pot parlar de l'obsessió dins les relacions personals.

El grup tancarà la gira de presentació de Playtime el 26 d'octubre al pub Sputnik de Solsona, el 9 de novembre a The Cavern Rock Club de Terrassa, i amb una gran festa a la sala Sidecar el 19 de gener. Tanmateix, Land of Coconuts no s'aturen i ens han avançat que preparen un concert ben especial per a l'abril amb l'Escola de Música de Valldoreix en què reformularan i adaptaran part del seu repertori al format de banda.
Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, estrenes, Land of Coconuts, estrena

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.