festivals

Un trident variat de festivals de tardor

Primavera Club, Foramuralla i Càntut són algunes de les propostes que arriben les properes setmanes de tardor

| 16/10/2018 a les 20:00h

Arnau Tordera i Magí Canyelles
Arnau Tordera i Magí Canyelles | Arxiu
La tardor també és una estació de festivals, tal com demostren les cites musicals que van prenent forma a diversos punts del territori. Malgrat que la majoria dels organitzadors no s'arrisquin a programar concerts en espais oberts, els diferents festivals presenten una diversitat de propostes molt interessant, des del tecno fins al folk, passant per l'indie-rock.

Primavera Club 2018
Del 26 al 28 d'octubre

El festival d'estrelles emergents presentarà a Barcelona un total de 46 actuacions repartides entre la sala Apolo i el Centre Cultural Albereda. El cartell, que també inclou 26 concerts a Madrid, pretén exercir de laboratori musical d'abast mundial amb una programació que destaca per la diversitat de gènere, procedència i estil dels artistes.

Entre altres propostes, destaquen estils com el bedroom pop de Boy Pablo Jimothy Lacoste, el digger de Habibi Funk o Athens of the North i el pop feminista de Stella Donnelly o Okay Kaya. Entre els artistes catalans que trobem a la programació hi ha Estramoni, MC Buseta + Goa i Silent James.


Foramuralla
10 de novembre

La Jazz Cava de Vic organitza aquest novembre una gran jornada de música que tindrà lloc majoritàriament al recinte de L'Atlàntida. La festa començarà la nit anterior amb el concert de Germà Aire a les 23 h a la Jazz Cava. El mateix dissabte al matí ja hi haurà actuacions per als més petits amb el Foramuralla per Canalla, tot i que els plats forts del festival estan programats a partir de les 16.30 h al recinte de l'emblemàtic teatre.

El cartell, que promet confirmacions de luxe, ja ha avançat alguns noms interessants, entre els quals Ferran Palau, Andy ShaufThe Mani-las (el power trio liderat per Maika Makovski) i Playback Maracas, l'última incorporació. A més, aquest 20 d'octubre tindrà lloc la Festa de Presentació del Foramuralla a la Jazz Cava amb el cantautor Will Johnson. El festival també col·labora, el mateix dia, en el concert a L'Atlàntida de dos artistes que formen part de la família del Foramuralla. El Petit de Cal Eril i Núria Graham actuaran just després de Johnson, a les 22 h.


Càntut
Del 16 al 18 de novembre

La tercera edició del festival Càntut de Cassà de la Selva avança tres actuacions en sintonia amb el seu propòsit de recuperar i promocionar el patrimoni musical català. Les propostes, que pertanyen al Circuit Folc 2018, inclouen la presentació del disc Si són flors, floriran (DiscMedi, 2018) de la Cobla Catalana dels Sons Essencials; l'espectacle Les cançons seran sempre nostres d’Arnau Tordera i Magí Canyelles i l'actuació de la Balkan Paradise Orchestra, guanyadora del Concurs Sons de la Mediterrània 2017.
 

Balkan Paradise Orchestra. Foto: Matthias Peyerl

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, festivals, tardor, primavera sound, Ferran Palau, Arnau Tordera, llistes, càntut, foramuralla, Circuit Folc

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.