actualitat

Sommeliers guanya el premi Miquel Martí i Pol 2018 per la musicació de Joan Margarit

El grup coral s'ha imposat als altres quatre finalistes amb la cançó que adaptava el poema "La llibertat"

El premi s'inclou dins el certamen Terra i Cultura i està dotat amb 5.000 euros i una escultura de Josep Bofill

| 13/11/2018 a les 12:50h

Sommeliers
Sommeliers | Xavier Mercadé
La musicació de Sommeliers del poema "La llibertat" de Joan Margarit ha estat la guardonada de l'onzena edició del certamen Terra i Cultura, que impulsa el celler Vall-Llach. El reconeixement està dotat de 5.000 euros i una obra de l'escultor Josep Bofill. El grup vocal ha rebut el Premi Miquel Martí i Pol de mans del jurat en un acte que ha tingut lloc aquest migdia a la seu de la SGAE, a Barcelona.

Les altres quatre composicions que havien arribat a ser finalistes eren les musicacions de "Qual serà el jorn que la mort jo no tema", d'Ausiàs March, a càrrec de Carles Dénia i Aleix Tobias; "De quan t'adorms", de Víctor Sunyol, a càrrec d'Ivette Nadal; "L'infinit a les mans" de Joan Roig, a càrrec de La Folie, i "Ball pagès", de Marià Villangómez, a càrrec de Projecte Mut.

En una entrevista a Enderrock.cat es preguntava a Sommeliers què dirien si guanyessin el premi, i la resposta era aquesta: "Seria una molt grata notícia, un reconeixement a la llibertat. En primer lloc donaríem les gràcies a Lluís Llach per haver-nos preseleccionat. Després donaríem les gràcies a tot el jurat que forma el certamen Terra i Cultura d'aquesta XIa edició per la confiança dipositada en la nostra musicació i a totes les persones que ens han fet costat durant tots aquests anys de treball. Rebre un reconeixement d'aquestes característiques ens motivaria molt a seguir creant i musicant. La cultura és un bé col·lectiu, un tresor que ens necessita a tots nosaltres per mantenir-se viva i que, al mateix temps, l'hem de viure i compartir. És una forma de ser lliures".
 

Sommeliers Foto: Xavier Mercadé


Els guanyadors de les darreres edicions han estat David Carabén de Mishima (2017) per "Tot són preguntes" de Joan Vinyoli; Mireia Vives i Borja Penalba (2016) per “Si no fores (no amb mi)” de Roc Casagran; Bartomeu (2015) per “Els amants” de Vicent Andrés Estellés; Judit Neddermann (2014) per “El fugitiu” de Miquel Martí i Pol; Toni Xuclà (2013) per “Aquesta pau és meva” de Salvador Espriu; Roger Mas (2012) per “Si el mar tingués baranes” de Maria-Mercè Marçal; Tomàs de los Santos (2011) per “Homenatge anònim XV” de Vicent Andrés Estellés; Joan Manuel Galeas (2010) per “Em declaro vençut” de Miquel Martí i Pol, i Òscar Briz (2010) per “Sense futur” de Salvador Espriu; Sílvia Pérez Cruz (2009) per “Covava l'ou de la mort blanca” de Maria-Mercè Marçal, i Clara Andrés (2008) per “Personatges” de Josep Pedrals.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Sommeliers, actualitat, poesia, Lluís Llach, Terra i Cultura, Terra i Cultura 2018, premis

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.