concerts

Constituint un pont de concerts

Repassem les cites musicals que posaran música aquests dies festius

| 05/12/2018 a les 14:00h

The Penguins
The Penguins | Gaspar Morer

La cançó popular diu que el desembre és època de fred i congelació, però pots evitar-ho si mous el cos i et passeges pels diferents escenaris que et proposem per activar aquest pont de la Constitució. Fem un repàs dels concerts que se celebraran en aquest inici de mes i que ens trauran el fred i la mandra del cos. 


Badalona
​Tributs a la Sarau08911
5 i 7 de desembre

A la ciutat de Badalona li ve de gust celebrar els clàssics, i per això una de les seves sales predilectes, la Sarau08911, té un as amagat a la màniga. Durant les nits del 5 i el 7 de desembre el grup Galetes Franklin i la Kozmic Band repassaran les cançons més sonades de dues de les dives més aclamades de la música: Aretha Franklin i Janis Joplin


Barcelona
Arrejuntaera – Dia d'Andalusia
5 de desembre

Batejada com la festa que commemora el Dia Nacional de l'Andalusia Rebel, l'esdeveniment que tindrà lloc avui al Koitton Club de Sants és una celebració de la història i la memòria del poble andalús. La vetllada estarà amenitzada per Ana Brenes i Jero Férec, dos músics del flamenc amb denominació d'origen barcelonina. Després, prometen una sessió amb els hits més coneguts del sud de la península, entre els quals no faltaran els de la imprescindible Gata Cattana

Sala Apolo
5 de desembre

Quan s'acosta un dia festiu, l'Apolo ensuma l'ànsia de festa i es prepara amb doble ració de directes. La nit del 5 de desembre Muchachito Bombo Infierno serà qui acapararà els micròfons de la sala principal, mentre que a la [2] serà The Penguins qui oferirà el seu concert de presentació de l'àlbum Herois de cartró (Buenritmo, 2018). Per veure sortir el sol, la sessió de DJ, que aguantarà fins a les sis del matí, repartirà temes de ska i dancehall per al gaudi de tots els assistents. 


Hex a la sala Razzmatazz
6 de desembre

La sala del carrer d'Almogàvers obrirà les portes i la ment a noves formes d'expressió i a un estil musical comú: el tecno. La tercera edició del festival HEX, proposta creada per dos italians el 2014 per tal d'experimentar a través de l'art en les diferents concepcions i formes de la música electrònica, se celebrarà el proper dijous dia 6. Aquesta cita navegarà per diferents variants de la música tecno a partir d'artistes internacionals com Dax J, Lorenzo, Zanias o Kilner.

BarnaSo!
7 de desembre

El Jovent Republicà (com ara es fan dir les joventuts d'Esquerra Republicana de Catalunya) en muntaran una de bona a Sant Andreu el proper divendres 7 de desembre. Per tercer any consecutiu, el festival BarnaSo! acollirà diverses actuacions musicals, que enguany estaran encapçalades per Allez!, Seguirem i Miquel del Roig, a més d'una selecció de punxadiscos per tancar la nit amb els millors passos de ball de la província de Barcelona. 

Festa Major a la Fabra i Coats
7 de desembre

La Colla Castellera Jove de Barcelona i l'Ateneu L'Harmonia han unit forces per posar bonic el barri de Sant Andreu amb un dels accessoris que més l'afavoreixen: una nit de concerts. Durant la nit de divendres seran EAMAlma Afrobeat EnsembleMarga Mbande i Malestar General els que pujaran a l'escenari per fer-lo brillar. 


Herek Stepa a Can Ricart
8 de desembre

Al Casal de Joves de Can Ricart, situat al barri del Clot de Barcelona, és habitual trobar-s'hi festes temàtiques que giren al voltant d'un gènere musical, i aquest dissabte no serà pas el més calmat. Des de trance fins a raggatek, acid techno o drum'n'bass, la segona edició del Herek Stepa dedicarà la nit a ritmes electrònics i totes les seves variants. 

Ultra-Local Records, 6è aniversari
8 de desembre

La botiga de discos Ultra-Local Records compleix sis anys i s'ha volgut autoregalar una nit de concerts al seu barri, el Poblenou. Per això es traslladarà per unes hores a la sala Vol durant la nit del dissabte 8 de desembre, per celebrar-hi els concerts de bandes amigues que ja han actuat més d'un cop a la mítica botiga, com Diego García, Tirana i Dj Verrier.


Olot 
Festival Veus
Del 7 al 10 de desembre

Amb la intenció de servir com a motor vehiculador de la tradició de cant coral catalana i acostar aquest format a un públic més divers, el festival Veus dedicarà quatre dies a oferir concerts en diversos punts de la capital de la Garrotxa. Dreamkids, Coral Càrmina, Take 6 i Dones de Frank són algunes de les propostes que hi sonaran. 


Ripoll
Circuit Folc 2018
8 de desembre

La dotzena edició del cicle de concerts acull aquesta tardor 21 directes en una desena d’espais que combinen tradició i modernitat. Aquest dissabte passaran pel Teatre Comtal de Ripoll Marcel Lázara i Júlia Arrey, el guitarrista barceloní Pau Figueres presentant el segon disc, Nada nuevo bajo el sol (Satélite K, 2018), i el grup local Randellaires




Sant Pere de Ribes
Secret Vida

7 i 8 de desembre

L'organització del festival Vida ha impulsat una nova cita hivernal, una proposta en la qual ningú sabrà qui hi actua fins que els músics pugin a l'escenari. Seran sis artistes internacionals i dotze de nacionals que actuaran a la finca Mas Solers. Podeu començar a fer apostes, només sabreu qui són els artistes participants un cop sigueu allà. 

 

Torroella de Montgrí
Jordi Molina
7 de desembre

El músic Jordi Molina té una cita important aquest divendres a l'Espai Ter de Torroella de Montgrí, el concert de presentació del seu darrer disc. Retrat en groc (Seed Music, 2018) és una reivindicació per la llibertat dels presos polítics i exiliats catalans, dedicada especialment a a la torroellenca Dolors Bassa i al conseller de Cultura i amic personal del músic, Lluís Puig. 


València
Black Block Party
5 de desembre

Aquesta iniciativa, del col·lectiu del mateix nom que la festa, té com a objectiu principal promoure el rap i la música negra a la ciutat de València. La festa d'aquesta nit a La Carbonera té cinc artistes preparats per rapejar. Poor Tràmit, Xavier Mata, l'MC Gibigi, Antítesi i Panda Estilo són les formacions escollides per obrir la cita. 

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, concerts, Marga Mbande, actualitat, Pau Figueres, The Penguins, marcel lázara i júlia arrey, Jordi Molina, Poor Tràmit, Festival Veus, Secret Vida, Circuit Folc

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.