Alba Carmona: «des que sóc mare tinc una llum interior nova gegant, per viure la vida i per cantar»

Alba Carmona, exvocalista de Las Migas, presenta el seu primer disc en solitari de títol homònim

| 03/01/2018 a les 11:00h

Imatge il·lustrativa
Al llibret del disc parles que tot va començar al barri d'Horta, a l'escola de sevillanes que tenia la teva mare,  i després a la Casa d'Andalusia de Cerdanyola del Vallès i a l'ESMUC. Cites de referents noms com Lole, Chavela o La Lupe. Quins sons t'han sortit més en aquest primer disc?
Jo crec que al disc hi ha una mica de tot. Son històries molt personals, i les diferents sonoritats que m’han acompañat aquests anys es reflecteixen a les aquestes cançons. Hi ha una mescla de música tradicional (sobretot a les bases de percussió i intrumentació), amb música més moderna. 

De quina manera necessitaves fer aquest disc en solitari després del teu pas de set anys per Las Migas i de divuit anys al món de la música?
Aquesta necesitat la tenia des de feia un temps. Aquest any ho sentia amb més força i vaig veure clar que aquest era el moment de començar un nou camí. Per mi havia acabat un cicle i havia d’obrir un altre. 

Quin ha estat el paper del productor Jesús Guerrero?
Ell ha sigut molt molt important. És un músic brutal, sense limits i molt elegant. Ell m’ha ajudat a acabar cançons, ha fet els arranjaments de les cançons, ha dirigit la gravació i li ha donat a cada tema el que necessitava dins d’aquests paràmetres que jo tenia al meu cap. 

Qui són els coristes de 'Los Mellis'? 
Els mellis son dos coristes bonissims. Ells són besos ('mellizos' en castellà) i ve d’aquí. Ha sigut un luxe gravar amb ells. 

A la cançó que tanca el disc participen musicassos com Olvido Lanza al violí o al piano Joan Albert Amargós ("San Fernando"), com va ser? 
Jesús treballa amb el mestre Amargós en gira amb Miguel Poveda. Des del primer moment veiem “San Fernando” que és un bolero amb un arranjament de corda. Li varem demanar a Amargós i ell sense dubtar,  ens va fer aquest regal meravellós amb aquest quartet increïble. 

Just has estat mare quan vas enllestir el disc i dediques el disc al teu fill. Embarassada vas fer una gira de 40 concerts. Cantant amb la teva veu clara creus que portes i portaràs el "Darte luz" més enllà?
Jo crec que des que sóc mare tinc una llum interior nova gegant, per viure la vida i també per cantar. És inevitable portar aquest “Darte Luz" més enllà.  
 
Arxivat a: Enderrock, alba carmona, Joan Albert Amargós

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.