Llista

Els discos que vindran (part II)

15 discos més que podrem escoltar al llarg d'aquest any

En aquesta segona entrega destaquem Guillem Roma, Macaco i Donallop, entre altres

Els discos que vindran (part I)

| 08/01/2019 a les 13:08h

A la llista dels propòsits d'any nou molts grups de ben segur que hi han escrit publicar un nou disc. Cada procés creatiu és un món, i alguns estan més encaminats que altres. Al llarg d'aquesta setmana, a Enderrock.cat publicarem un seguit de notícies sobre les novetats que arribaran aquest any.

Tribade
El trio de rap transfeminista presentarà el seu esperat debut al febrer amb Propaganda pel Fet! El primer elapé de la banda arribarà acompanyat de dates de presentació a l'estat espanyol, Alemanya, els Estats Units i Mèxic.


Mazoni
Després del recopilatori digital Cançons robades (Bankrobber, 2018), nou disc a la vista el 2019. Serà el novè del bisbalenc, sense comptar recopilatoris, singles o discos en directe. Jaume Pla continua el seu camí prolífic que va gairebé a disc per any. De moment de l'últim no n'ha revelat cap detall.

The Gramophone Allstars
La big band de ritmes llatins i sincopats celebrarà el desè aniversari amb un nou EP, després del gran èxit de les dues darreres referències, Jazzmaica (Bankrobber, 2014) i Maraca soul (Bankrobber, 2017).

Macaco
Ja fa temps que el barceloní cou temes nous que formaran part del CD editat per Sony Music. "Valientes", per exemple, és una de les cançons que contindrà Back to the Jungle, el seu desè àlbum d'estudi. El disc tindrà moltes col·laboracions i fins i tot una cançó en català.


Xavi Sarrià
Nova remesa de cançons rockeres del bantautor valencià en un EP d’aires primaverals. El primer avançament de la segona referència del conegut frontman d'Obrint Pas es farà aquest divendres en forma de videoclip; la primera cançó que es desvelarà serà "Alliberar-nos".

Guillem Roma
El músic osonenc, un dels més inquiets de l’escena, llançarà un nou treball aquest març amb U98 Music. L'àlbum es dirà La constant i la variable, i de moment ja se'n pot escoltar el primer avançament: "Alguna cosa se nos está escapando". El manlleuenc comenta que aquest disc serà més compacte que l'anterior, sense tantes col·laboracions i amb menys diversitat estilística sense arribar a ser un treball acústic. Actualment, el músic està explorant l'altra vida de les seves pròpies cançons. El treball creatiu que ha fet aquesta vegada és per portar-les a nous terrenys.


Eduard Gener
Vitamina D (RGB Suports / Jezz) serà el tercer disc del músic solsoní. Sortirà el 15 de març i segons el mateix artista ha anunciat a través del seu web, serà una barreja entre la cançó d'autor i la música negra, sense guitarres, de sonoritat crua i pianística.

Salvatge Cor
El grup revelació balear i Premi Joventut 2017 ha enllestit nou EP a Bucbonera per sonar el mes de setembre. Guanyadors del Premi Enderrock de la Música Balear 2018 a millor disc revelació per l'anterior Hi ha gent que entra dins la teva ànima i no en sortirà mai més (DiscMedi, 2018).

EnZel
La formació de Ponent prepara nou repertori de pop-rock dolç per al 2019 amb DiscMedi, dos anys després del debut discogràfic, Capità Ibuprofèn (DiscMedi, 2017).

Donallop
El duet mallorquí ha enregistrat noves cançons amb el productor asturià Paco Loco. És la segona vegada que Joana Pol i Pere Bestard treballen amb Loco, aquesta vegada, però, la gravació s'ha fet en format de power trio: bateria, sintetitzadors i guitarra elèctrica. El disc es publicarà a la primavera amb el segell Satélite K.

Ljubliana & The Seawolf
La formació barcelonina liderada per Pol Batlle serà una dels grups que comencen l'any amb noves cançons: el 25 de gener publicaran el seu segon llarga durada, Libra (Bankrobber, 2019) i el presentaran el 21 de febrer a la sala [2] de l'Apolo.

Power Burkas
El quartet osonenc torna aquest mes de febrer amb noves cançons i un flamant segon disc, sota el títol Mai nego l’oci (BCore Disc / Famèlic Records, 2019). Catorze cançons que no perden l'esperit de Llarga vida al tarannà (BCore Disc / Famèlic, 2016), de les quals ja han fet dos avançaments, "Moribunda au terrestre" i "Retina vigatana".


Hora de Joglar
Gira el temps (RGB Suports, 2015), Present (RGB Suports, 2017) i enguany nous camins sonors portaran els garrotxins a un tercer àlbum de fusió i optimisme.

Manu Guix
Sembla impossible però el mediàtic músic barceloní ha trobat temps per escriure i gravar noves cançons. Si fa dos anys va sentenciar Després de tot (Música Global, 2017), què arribarà ara?

Itaca Band
La formació de pop-rock mestís es prepara per a l’arribada del bon temps amb un nou cançoner, dos anys després del disc Explosiva (Halley Records, 2017).
Especial: Llistes
Arxivat a: Enderrock, llistes, discos, llista, actualitat, novetats discogràfiques, novetats 2019

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.