La gravació del seu recent treball discogràfic, Llengües (Blau, 2019), va ser interrompuda pel pas del quartet pel Sona9. Ara els membres de Cabot ja es poden mostrar orgullosos del seu primer llarga durada, un àlbum de pop-folk i rock que té com a columna vertebral la diversitat i riquesa lingüística.
Les tretze cançons que configuren el disc del quartet de Marratxí són fruit d'un únic element que les unifica: la diversitat lingüística. De fet, els integrants de la banda expliquen que aquesta diversitat es nota en tot el disc, tant en els diversos estils que hi apareixen, com pop-folk i rock, com en les temàtiques de les cançons.
Però tot i que aquest és el leitmotiv de l'àlbum, la formació no defuig el component social, ja que a més de cantar sobre temes com els processos migratoris o de l'impacte del turisme a l'illa de Mallorca, el grup també vol que les seves cançons mantinguin un to educatiu. "Crec que el cinquanta per cent d'una cançó és la música i l'altra cinquanta és la lletra. Sense una bona lletra crec que una cançó coixeja. N'hi ha algunes que tenen un missatge més directe i altres que estan obertes a la interpretació."
El grup no ha parat des del seu pas per la semifinal del Sona9, on va tenir la possibilitat d'actuar dins la programació del BAM a les Festes de la Mercè. Han enregistrat el disc als estudis Swing de Toni Pastor, amb l'ajuda tècnica de Pere Estelrich. "Tenim la sort que amb en Toni som amics de fa anys. Això facilita molt la feina. Hi hem dipositat tota la confiança i ens ha ajudat a plasmar les nostres idees al disc." Toni Pastor va ser l'enginyer encarregat de mesclar una gran part de la discografia dels desapareguts Antònia Font.
Per a qui encara no hagi tingut l'oportunitat de veure Cabot en directe, hi ha una propera cita que està marcada amb vermell al seu calendari: el dia 23 de febrer faran la presentació de Llengües a l'Auditori de l'Escola Santa Mònica de Palma.