videoclips

Bescara, rock energètic per salvar l'horta valenciana

Estrenem el videoclip de "Quan plou", nou senzill de la formació de Benimaclet en defensa de l'horta i contra l'especulació immobiliària

| 25/02/2019 a les 13:30h

Bescara
Bescara | Carlos Boscà
A la ciutat de València, el barri de Benimaclet és conegut per tenir un dels veïnats més reivindicatius i compromesos en la defensa de la cultura i la llengua pròpia. De fet, d'aquest antic poble, annexionat completament a la ciutat als anys setanta, n'han sorgit grups tan importants per a l'escena valenciana com Obrint Pas. És "un barri que no deixa de bategar", com assenyala la jove formació Bescara en el seu nou videoclip "Quan plou", que hui estrenem. Amb aquest senzill, la banda vol denunciar l'amenaça de l'especulació immobiliària que plana sobre el seu barri i que podria destruir la seua part més emblemàtica: els cultius d'horta.



Tal com ens explica Víctor Vidal, cantant i guitarrista del grup, la cançó pretén reivindicar la resposta popular que el barri està oferint al projecte urbanístic a través de la plataforma veïnal Cuidem Benimaclet. El PAI (Pla d'Actuació Integrada) suposaria la construcció de quasi 1.400 habitatges amb edificis que podrien arribar fins a les trenta plantes d'alçada, un projecte impulsat per l'empresa Metrovacesa que té el suport de l'Ajuntament de València. Tanmateix, la banda assegura que al barri "ningú vol el projecte" i que hi ha una alternativa que passa per la desclassificació del sòl urbanitzable. Al videoclip, realitzat per Carlos Boscà, s'entremesclen les diferents imatges de Benimaclet amb un concert del grup que va tenir lloc dins unes jornades informatives sobre el PAI organitzades per Cuidem Benimaclet.

Amb aquest senzill, la banda fa un pas més dins la seua trajectòria cap a un estil més rocker en què abandonen la dolçaina i els vents perden importància melòdica per guanyar en cruesa amb les guitarres distorsionades. D'altra banda, el grup introdueix el cant tradicional a través d'una albada cantada per Marina Bolea (Maluks), que s'incorpora a la formació. La cançó formarà part del pròxim disc de Bescara, previst per a aquest mes de maig, en què la banda pretén incorporar també sonoritats electròniques sempre mantenint la base del rock energètic que el caracteritza. El grup baralla també algunes dates de concerts que aniran revelant progressivament a les seues xarxes socials.
Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, EDR Valencià, Benimaclet, Actualitat, València, horta, Bescara, videoclip, estrenes, videoclips

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.