Aniversaris

​Per molts anys, Tomeu!

L’artista de Vilafranca de Bonany compleix avui 70 anys

Està a punt d’aparèixer un disc amb cançons noves

| 22/03/2019 a les 10:00h

Tomeu Penya
Tomeu Penya | Arxiu de l'artista

És molt probable que si us parlem de Bertomeu Nicolau Pizà ningú sàpiga a qui ens estem referint. En canvi, si pronunciem el nom de Tomeu Penya catalans i mallorquins sabran a la primera que estem al·ludint al countryman mallorquí que avui compleix 70 anys.

La seva imatge roman inalterable al pas del temps: sempre amb la seva característica barba –que el temps s'ha esblanqueït lleugerament, això sí– i un barret que li dona un aire de personatge mig real, mig llegendari. Així és Tomeu Penya, l’autor de peces que ja formen part de l’imaginari mallorquí i català: “Coverbos”, “Mallorquins i catalans”, “Plou”, “Els cors ferits” o una impagable versió dels Bee Gees, “Illes dins un riu”, entre altres.

L’aniversari ha sorprès Tomeu Penya amb un disc nou sota el braç a punt d’estrena: R.D.I. Comunitat des Pla, que serà publicat properament per Blau/DiscMedi. “La Comunitat des Pla es refereix al Pla de Mallorca. I R.D.I. encara no ho puc dir” confessa sorneguer volent amagar el significat de les inicials del disc per quan comenci oficialment la promoció. Coneixent la faceta entre burleta i provocadora que de vegades gasta, intuïm que el cantant mallorquí està molt al dia de la política catalana i que el títol és una aclucada d’ull. Ja ho veurem.

Especial: Aniversaris
Arxivat a: Enderrock, Tomeu Penya, aniversari, efemèride, EDR Balears

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.