Festivals

El BarnaSants 2019 arriba a la recta final

La cloenda serà a Barcelona el 14 d'abril amb un concert liderat per Judit Neddermann

Un concert extra i ple de significat serà el de Quico i Maria del Mar a l'Alguer el dia 25 d'abril

Concerts de Fernando Cabrera, Jordi Batiste i Luciana Mocchi al BarnaSants

| 09/04/2019 a les 12:05h

Judit Neddermann tanca el BarnaSants 2019
Judit Neddermann tanca el BarnaSants 2019 | Michal Novak
L'última setmana de programació del BarnaSants té com a protagonistes la uruguaiana Samantha Navarro, Vicky Longa –exmembre de Manuela Kant–, la celebració dels 50 anys del disc Dioptria de Pau Riba (amb les entrades ja exhaurides), i talents més joves com la catalana Vicky Longa o el cubà Migue de la Rosa

La guitarra i la veu de la uruguaiana Samantha Navarro oferirà el dijous 11 d'abril a l'Auditori Barradas de l'Hospitalet de Llobregat (20.30 h, 15 €) un recorregut per les seves composicions i alhora un homenatge al poeta Mario Benedetti i als cantants Alfredo Zitarrosa i Daniel Viglietti.

El mateix dijous Vicky Longa serà al Harlem Jazz Club (19.45 h, 9-12 €) per presentar Solitario en horas de luz (autoeditat, 2019), disc d’atmosferes pop-folk poc convencionals que remeten a la música de final dels seixanta i principis dels setanta, a històries de pèrdues i acceptació, d’amor i nostàlgia.

Pau Riba celebrarà el divendres 12 d'abril al Teatre Joventut (20.30 h, 20 €) els 50 anys de Dioptria (Concèntric, 1969-1970). Riba ha recuperat el repertori amb els seus estimats De Mortimers, una prodigiosa banda de músics joves que tant serveixen per al rock’n’roll i el heavy mètal com per al reciclatge i el so acústic. Amb ells ha recreat l’espectacle amb què l’any 1970 van presentar el disc al Price de Barcelona.
 
Eduard Iniesta. Foto: May-Zirkus

Qui s'hagi quedat sense entrada per al concert de Pau Riba sempre es pot apropar a l'actuació de divendres d'Eduard Iniesta a la sala Luz de Gas (21 h, 12-15 €), on presenta el nou disc White Hole / Forat blanc (Audiovisuals de Sarrià, 2019). Amb la mandola, la guitarra i la veu com a principal equipatge, Iniesta engendra el seu treball més personal i més colpidor flirtejant de nou amb l’electrònica tal com ja va fer a Òmnibus (Columna Música, 2003).

El cubà Migue de la Rosa (divendres 12 d’abril al Harlem Jazz Club, 19.45 h, 9-12€) està, com diu el seu darrer disc, Dvuelta (autoeditat, 2019), la continuació de l'anterior Dpaso (autoeditat, 2013), un primer treball gravat també en directe. Un viatge d'anada i tornada de Barcelona a Cuba.

Dissabte encetaran la programació els alcoians VerdCel al Harlem Jazz Club (19.45 h), presentant el disc Ras (autoeditat, 2019), que pretén ser la primera peça d’un treball més gran (llibre i dos discos) que veurà la llum al llarg d'aquest 2019 i que s’endinsa en el món de les idees.

El veterà Joaquín Carbonell actuarà dissabte 13 d'abril al Teatro Marín de Terol a les 20 h per celebrar els seus 50 anys de carrera. El cantautor aragonès recordarà que cinquanta anys enrere va pujar a un escenari per primera vegada, el 1969, i va ser al mateix teatre de Terol. A la vora hi tenia José Antonio Labordeta, professor seu a l’institut. El concert servirà perquè recorri tota la seva trajectòria, recordant els títols més significatius com "La peseta" o "Mi patria". 

Giorgio Conte & Joan Isaac actuen dissabte 13 d'abril a la Sala de Cultura de l'illa de Formentera (20.30 h), presentant el recital Dues cultures, un sol mar. Són dos cantautors de llarga trajectòria que entenen la cançó d’una manera semblant i s’intercanvien composicions com dos mercaders venecians. Concert en col·laboració amb Plataforma per la Llengua, l'ONG del Català.

La cloenda del BarnaSants 2019 té un nom destacat de la cançó actual, Judit Neddermann, que actuarà el diumenge 14 d'abril a L'Auditori de Barcelona (19.30 h, 15-18 €). Hi presenta el disc Nua (Satélite K, 2018), un tercer treball que representa el pas a l’etapa adulta. Ho fa mirant i integrant la infància, no defugint-la. Un disc que mira també enfora i condemna la impunitat policial, que es pregunta on són les víctimes sempre innocents, que canta al seu poble; que, en definitiva, busca la llum.

Fora del gruix de la programació s'han volgut acomiadar els concerts del BarnaSants amb una mena de bonus track: Quico i Maria del Mar seran divendres 25 d'abril a l'Alguer, en un concert especial que celebra els 40 anys d'aquest disc de Quico Pi de la Serra i Maria del Mar Bonet, quan van unir les seves veus dues setmanes al Teatre Romea de Barcelona a l’espectacle Per Corpus al Romea, del qual va sorgir el disc Quico - Maria del Mar (Sony, 1979), que ara recuperaran en directe.
 
Pi de la Serra i Maria del Mar Bonet. Foto: Xavier Mercadé
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Migue de la Rosa, Verdcel, BarnaSants2019, Judith Neddermann, Eduard Iniesta, Joaquín Carbonell, Joan Isaac, Giorgio Conte, quico pi de la serra, Maria del Mar Bonet, festivals

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.