Festivals

L'Strenes torna de les vacances amb més concerts

Gerard Quintana, Lildami i la Balkan Paradise Orchestra són alguns dels noms que sonaran aquesta setmana al festival gironí

| 23/04/2019 a les 15:00h

Buhos
Buhos | Bernat Almirall
La setmana passada el Festival Strenes va fer vacances, però aquesta torna carregat d'energia per encarar la penúltima setmana de l'edició d'enguany. La ciutat de Girona ja ha acollit els concerts d'artistes com Alfred García, Andrea Motis, Els Catarres i la Companyia Elèctrica Dharma, i aquest cap de setmana la ciutat seguirà omplint els seus carrers de música. Repassem els concerts que tindran lloc aquesta setmana.

Joina
26/04 - 19 h
Plaça de Catalunya (entrada lliure)

La cantant empordanesa arriba a l'Strenes per presentar els seu primer disc, Companyes (autoeditat, 2018). Essent ja un dels noms més destacats de l'escena del rap en català, Joina ens mostrarà les seves cançons plenes de reivindicació feminista i social. 


Lildami
26/04 - 20 h
Plaça de Catalunya (entrada lliure)

De la indústria automobilística a la indústria musical, Damià Rodríguez, conegut com a Lildami, ha causat un fort rebombori a les xarxes socials amb el seu nou disc, 10 vos guard (autoeditat, 2018). El presentarà al festival gironí, juntament amb les cançons que el terrassenc acumula després d'anys de singles, recopilatoris i col·laboracions que el col·loquen com una de les veus principals del nou rap fet en català.


Gerard Quintana
26/04 - 22 h
La Mercè

En un moment social de repressió, on la manca de llibertat d'expressió queda palesa en el nostre dia a dia i la por reforça l'autocensura, Gerard Quintana, juntament amb Oest de Franc (Oest Trip), presenta l'espectacle Intocables, un recopilatori de cançons prohibides, censurades i fins i tot perseguides durant les darreres dècades. Els temes que componen el xou van des de John Lennon fins a Víctor Jara, passant pel català Albert Pla.

Delafé
26/04 - 22 h
Plaça de Catalunya (entrada lliure)

La barreja de hip-hop, poesia i música electrònica que ens ofereix la proposta de Delafé torna amb nou disc, del qual ja hem pogut sentir algun avançament. En el marc de l'Strenes, el barceloní ens mostrarà les seves noves cançons, així com farà sonar alguns dels seus antics hits.


Buhos
26/04 - 00 h
Plaça de Catalunya (entrada lliure)

La gran vida (Musica Global, 2018) és el darrer disc de Buhos, amb el qual la banda es manté com un dels grups de referència de l'escena musical catalana. Seguint amb el to festiu que els caracteritza, el grup de Calafell ha preparat un espectacle renovat per a la seva nova gira, i quan l'acabin es posaran de ple en la gravació de noves cançons.


Aliena
27/04 - 18 h
Plaça de Catalunya (entrada lliure)

Aquest grup format per cinc joves del Pirineu va començar com una banda de versions i ara ja està a punt de treure el primer treball discogràfic, que sortirà a final d'any. Influenciats per grups com Bring Me The Horizon o State Champs, barregen estils com el rock o el grunge, i una mostra n'és la cançó que hem estrenat avui.

Balkan Paradise Orchestra
27/04 - 20 h
Plaça de Catalunya (entrada lliure)

Deu dones amb els seus instruments de vent-metall, vent-fusta i percussió formen aquesta banda de folk que beu, com el seu nom indica, de les músiques balcàniques. Amb quatre anys de vida, la formació ja ha construït una potent posada a escena amb la qual transmet la seva sonoritat festiva.


Noa
27/04 - 21 h
Auditori de Girona

La cantant israeliana és una de les apostes internacional de l'edició d'enguany del festival. Ferma defensora dels drets de la dona, Noa aterrarà a l'Strenes per presentar el directe, per primer cop a Catalunya, del seu darrer treball, que porta per nom Letters to Bach (More Management, 2019), un treball basat en les cançons del compositor Johan Sebastian Bach.

Joan Garriga 
27/04 - 22 h
Plaça de Catalunya (entrada lliure)

L'exlíder de Dusminguet és un dels majors referents actuals del mestissatge i la rumba catalana, que aposta per fer dels seus directes una gran festa. En el marc del festival Strenes, Garriga ens presentarà les cançons del seu nou treball. Com ja és costum, també inclourà en el seu repertori alguns clàssics de La Troba Kung-Fú i Dusminguet.

Iseo & Dodosound with The Mousehunters
27/04 - 00 h
Plaça de Catalunya (entrada lliure)

Aquesta banda navarresa s'ha posicionat en poc temps a la primera divisió del panorama musical de l'Estat espanyol. Amb una barreja que va del reggae al dancehall, passant pel trip hop o el r'n'b, el grup ha aconseguit trobar un so que el diferencia de la resta de formacions de l'escena. Arribaran a l'Strenes per presentar nous temes, desprendre bon rotllo a cabassos i demostrar per què és al podi.

Especial: Strenes
Arxivat a: Enderrock, Strenes, Joina, Lildami, Gerard Quintana, Delafé, Buhos, Aliena, Balkan Paradise Orchestra, Noa, Joan Garriga, Iseo & Dodosound, Festival Strenes, festivals

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.