Festival

L'Alta Segarra també és música

El Festival Alta Segarra arriba a la quarta edició amb Roger Mas, Mishima i The Pinker Tones, entre altres grups

| 08/07/2019 a les 19:30h

Roger Mas
Roger Mas | Xavier Mercadé
La comarca de l'Alta Segarra serà l'escenari d'una temporada de concerts ben interessants. Sent fidel als seus primers temps, l'organització continua fent d'aquesta una cita itinerant pels municipis del territori. A partir del proper divendres 12 de juliol i fins al dissabte 27, diverses poblacions d'aquesta regió ubicada entre l'Anoia, el Bages i el Solsonès s'aniran passant el relleu, que tindrà la música catalana com a gran vincle.

Primera parada: Pujalt
Aquest proper cap de setmana (12 i 13 de juliol) Pujalt acollirà la inauguració del festival. Amb poc més de dos-cents habitants, la petita població serà testimoni de joventut i veterania. D'una banda, Jo Jet i Maria Ribot s'acompanyaran d'un cor per oferir una proposta diferent del seu darrer disc que ja han presentat per tot arreu. Amb Lliure o descansar (autoeditat, 2016), el duet apostava per un exercici visual més enllà de la pròpia música, que portaran de manera renovada a l'escenari de la Capella de la Puríssima Concepció. 

Al mateix escenari, l'endemà trobarem un dels grans grups d'aquesta edició. Mishima es troben en ple autohomenatge dels seus vint anys de carrera. Per celebrar-ho, han publicat fa poc un disc en directe, Ara i aquí (The Rest Is Silence, 2019), una guia per repassar el repertori de tota una vida a la carretera.

Interludi a Aguilar de Segarra
Després de l'estrena, l'acollidor poble d'Aguilar de Segarra serà la següent estació on es pararà el festival. En aquesta segona setmana el màxim nombre de bandes passaran del festival. Tindran cita a la fotogènica Església de Sant Andreu els dies 19 i 20 de juliol. Anna Roig i Àlex Cassanyes Big Band Project s'enfilen cap a la cançó francesa amb Jaques Brel i Claude Nougaro entre les seves referències.

La següent jornada, Roger Mas s'acompanyarà de la Cobla Sant Jordi per repassar el seu repertori en forma de cobla; uns arranjaments defensen des de ja fa uns anys, quan van iniciar aquesta relació amb el disc Roger Mas i la Cobla Sant Jordi Ciutat de Barcelona (Satélite K, 2012).

Final del trajecte: Calaf
A la capital de la comarca es farà el punt final de l'edició d'enguany. L'escenari escollit: El Bosquet del Rentador, els dies 26 i 27 de juliol. En primer lloc, Guillem Roma tindrà la companyia d'Alessio Arena a l'escenari. El cantant osonenc ha presentat aquest any el seu treball La constant i la variable (u98 Music, 2019), format per "cançons noves d'ànima vella".

Per últim, el comiat d'aquest any serà Leon, un treball conjunt de The Pinker Tones i el Quartet Brossa que es fixa en la carrera de Leon Theremin, l'inventor de l'instrument homònim i un dels precursors de la música electrònica. L'actuació portarà també el Quartet Mèlt i altres artistes a l'escenari, per acabar amb ganes de més per a l'any que ve.
Especial: Concerts
Arxivat a: Enderrock, The Pinker Tones, festivals, Guillem Roma, Alessio Arena, Anna Roig, Mishima, Roger Mas, Àlex Cassanyes Big Band Project, Jo jet i Maria ribot

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.