Festivals

L'Acústica fa la majoria d'edat amb un cartell de luxe i una salut de ferro

Fangoria, Iseo & Dodosound, La Pegatina o Oques Grasses entre els caps de cartell de l'edició de l'Acústica 2019

El festival figuerenc es prepara per a un altre cap de setmana d'infart amb una previsió de més de 100.000 espectadors

| 10/07/2019 a les 14:10h

Lildami a l'Acústica 2018
Lildami a l'Acústica 2018 | Xavier Mercadé
L'estiu és època de festivals, però, a mesura que aquest avança, la quantitat de festivals va disminuint. Per això, l'Acústica apareix a finals d'agost, enguany del 29 d'agost a l'1 de setembre, com una de les últimes grans dates per poder gaudir de bona música abans de començar amb la rutina laboral. La gran qualitat del cartell i les dates són alguns dels ingredients de la fórmula màgica del festival que l'ha convertit en el tercer amb més afluència de públic, el darrer any amb 108.000 espectadors, a Catalunya, només per darrere del Sònar i el Primavera Sound. Enguany l'Acústica portarà més de trenta grups i artistes durant quatre dies, en els quals cada cantonada de la ciutat empordanesa s'omplirà de música. Entre aquests grups destaquen Fangoria, Oques GrassesIseo & Dodosound o Zoo, entre d'altres.

El Festival figuerenc donarà el tret de sortida el dijous 29 d'agost a les 18.00 h amb l'obertura de l'espai gastronòmic replet de food trucks a la plaça Catalunya. Al mateix lloc i a la mateixa hora, es durà a terme una de les semifinals del concurs Sona9 amb tres dels dotze grups i artistes seleccionats. A més de la semifinal, el mateix dia es podrà gaudir de SuuLildami, La Pegatina i Jazzwoman. També podrem fer un viatge al passat amb Momo, un grup català tribut de Queen avalat pel mateix Brian May. El guitarrista de la històrica banda britànica va dir d'ells que "tenen una descarada qualitat, no coneixen la por i canten com el diable. A en Freddie li hagués encantat".

Després del tastet que representa el primer dia a l'Acústica, el divendres 30 d'agost vindrà carregat amb més de vuit hores hores de música amb artistes de la terra exclusivament. Una jornada on destaquen el pop metafísic d'El Petit de Cal Eril, les líriques insubordinades de Zoo, l'energia de Balkan Paradise Orquestra o Oques Grasses i Fans del Sol (Halley Records, 2019), un dels discs que més està sonant aquest 2019.

Pel dissabte, el festival figuerenc es guarda dues de les grans apostes del cartell d'enguany, les dues en clau femenina. Per una part, la incombustible Alaska que vindrà acompanyada pel seu fidel escuder Nacho Canut. Els dos formen, des de fa trenta anys, Fangoria, una de les parelles més prolífiques del panorama musical espanyol que acaben de publicar nova referència, Extrapolaciones y dos preguntas (Warner Music Spain, 2019) i asseguren una nit de hits a la rambla de Figueres. També podrem gaudir de la veu magnètica d'Iseo i dels beats ballables del català Dodosound. Altres concerts a destacar de la jornada són Pavvla i el seu folk-electrònic fosc; Sandra Bautista, la guanyadora de la passada edició del Sona9; Ramón Mirabet o Buhos. La jornada de cloenda, el diumenge 1 de setembre, dedicarà els dos concerts del dia als més petits amb Heavy Per A Xics i amb les versions per tots els públics d'uns habituals de les revetlles catalanes i de l'Acústica, l'Orquestra Di-versiones.
 

Cartell Acústica



 
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, festivals, acústica 2019, Fangoria, Lil Dami, Suu, Oques Grasses, Zoo, La Pegatina, acústica

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.