Festivals

L'Estartit, entre noves promeses i gats vells

El festival de jazz arriba aquest cap de setmana a la sisena edició com una cita transversal de generacions i estils

| 23/07/2019 a les 14:45h

Charles McPherson obrirà la sisena edició del Jazz Festival l'Estartit
Charles McPherson obrirà la sisena edició del Jazz Festival l'Estartit | Carlos Catarecha
'El blau que bressola el jazz’, així s’autodefineix el Festival de Jazz de l’Estartit. Un cartell basat en una paleta àmplia d’estils musicals sumat a l’entorn idíl·lic que dona el Molinet són les grans atraccions de la cita d’estiu a la costa Brava. Aquest dijous 25 de juliol l'històric Charles McPherson encetarà quatre dies de jazz que finalitzaran diumenge 28 amb el concert del Golden Gate Quartet. En la sisena edició, el festival segueix amb la voluntat de creixement i la intenció de consolidar-se com un punt de trobada dels aficionats.

Després d’un èxit notable l’any passat i del canvi de rumb unificant tots els concerts en quatre dies i en un únic emplaçament, la trobada seguirà apostant per aquesta fórmula per convertir-se en una referència en el cicle habitual de festivals de jazz als Països Catalans. El Jazz l’Estartit ha fet una aposta forta per crear una programació variada i de qualitat sense oblidar ni els joves talents ni els grans artistes del panorama català i espanyol. Tot això sumat a l’immillorable espai habilitat al Molinet, amb el mar i les illes Medes acompanyant les quatre jornades de programació, entre les quals podem destacar:

Charles McPherson
L’obertura del festival aquest dijous serà a càrrec d’un dels músics en actiu amb una carrera més longeva i interessant. Charles McPherson. El reputat músic de Missouri té el concert a la costa Brava marcat al calendari, perquè el 24 de juliol, vigília del concert a l’Estartit, és el seu vuitantè aniversari. Durant més de 50 anys, McPherson s’ha dedicat a perfeccionar i fer evolucionar el bebop, sota un estil que s'apropa molt al de Charlie Parker. Amb un repertori basat en estàndards i alguna composició pròpia, el músic de Missouri deixarà embadalits tots els seguidors de bebop que s’acostin a l’Estartit.

Stochelo Rosenberg & Biel Ballester Trio
A l'Estartit no podia faltar la nota de gipsy jazz d’un dels màxims exponents d’aquest estil en l’àmbit internacional, Stochelo Rosenberg. Dissabte 27 estarà acompanyat del Biel Ballester Trio, amb Biel Ballester (guitarra solista), Leo Hipaucha (guitarra rítmica) i Oriol González (contrabaix). La base sòlida del trio sumada a la qualitat tècnica i harmònica de Stochelo assegura un concert d’alt nivell per als fans del jazz manouche. 
 

Lluc Casares Foto: Jep Jorba


Representació catalana
Lluc Casares presentarà el disc Sketches Overseas (Outside in Music, 2019) el proper dissabte 27. Un treball gestat durant l'estada a Nova York que defensarà a l'escenari acompanyat, per a l’ocasió, per una formació excepcional: Raynald Colom (trompeta), Xavi Torres (piano), Giuseppe Romagnoli (baix) i Joan Casares (bateria).

Pel que fa a la darrera jornada de festival ,començarà amb una de les promeses del jazz català: Rita Payés. La cantant i trombonista de només 19 anys presenta el nou disc, Imagina (Temps Record, 2019), en duet amb la seva mare, la guitarrista clàssica Elisabet Romà. Un disc centrat en l'exploració amb la bossa nova com a punt de trobada entre les dues artistes.

Comiat històric amb Golden Gate Quartet
Golden Gate Quartet
és un dels grups de gòspel més reconeguts de la història. Creat als anys trenta per quatre estudiants, des de llavors no ha parat de fer concerts arreu del món. En molt pocs anys es van fer famosos arreu dels Estats Units, i la participació en diferents pel·lícules de Hollywood en va augmentar encara més el reconeixement i els va convertir en un fenomen de masses, fins al punt que Elvis Presley n'era un gran admirador. Després dels canvis de formació durant anys, actualment el grup està format per Frank Davis (tenor), Timothy Riley (tenor), Paul Brembly (baríton) i Terry Francis (baix). 
Especial: Actualitat
Arxivat a: 440Clàssica&Jazz, Costa Brava, Festival l'Estartit, l'Estartit, Charles McPherson, Rita Payés, Lluc Casares, Stochelo Rosenberg, Biel Ballester Trio, Jazz, Golden Gate Quartet, Elisabeth Roma, Festivals, festivals

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.