concerts

De ruta pels punts clau de les Festes de la Mercè

La Casa Azul, Joan Dausà i Carlos Sadness són alguns dels artistes que configuren la programació de la cita

Pascal Comelade oferirà el darrer concert diumenge 22 de setembre

Una Mercè per a tothom a la Damm

| 19/09/2019 a les 15:00h

La Pegatina a les festes de la Mercè 2018
La Pegatina a les festes de la Mercè 2018 | Xavier Mercadé
El bo de les Festes de la Mercè és que hi ha una abundant oferta de directes musicals, i el dolent, que amb tantes possibilitats es pot fer complicat triar. Des d'Enderrock.cat t'organitzem els propers quatre dies, segueix aquesta ruta musical que et portarà per les propostes més destacades de la festa major de Barcelona d'enguany. Anota!

Divendres 20 de setembre
22.00 h - Moll de la Fusta
Inici de cap de setmana de descompressió i tret de sortida. Un dels plats forts de la Mercè 2019 se serveix el primer dia de tots i sense passar pels entrants. Pau Riba oferirà al Moll de la Fusta (22.00 h) un directe amb la banda De Mortimers per tornar a interpretar Dioptria (Concèntric, 1969-1970) mig segle després de la publicació. Adreçat especialment per a nostàlgics i amants del rock català. 

A partir de les 21.30 h - Platja del Bogatell
Si prefereixes inundar d'èxits més recents la primera nit de festa, la cita imperdible es troba cap avall, concretament on comença el mar. La platja del Bogatell acollirà les actuacions de La Casa Azul, Dorian i Oques Grasses. Pop i electrònica en vena.


Dissabte 21 de setembre
21.00 h - Platja del Bogatell i/o Avinguda Maria Cristina
Mateixa ubicació i amb accent català. El Bogatell rebrà la nit de dissabte el grup illenc Da Souza i les seves cançons de pop tan quotidià com extraterrestre, seguit pel concert del cantautor santfeliuenc Joan Dausà amb el disc Ara Som Gegants (Promoarts, 2018). Després el mestissatge frenètic de La Pegatina farà una aturada a la capital catalana, així com The Gramophone Allstars Big Band tancarà la cita costanera de Barcelona. 

A l'altra banda de la ciutat, però, a l'avinguda Maria Cristina, també pots treure-hi el cap durant una estona. També a partir de les 9 de la nit, en la programació organitzada per Europa FM, trepitjaran l'escenari Suu, Lildami, Carlos Sadness, Elefantes i Arnau Griso, noms de moda en el panorama català i de l'Estat espanyol. 


Diumenge 22 de setembre
20.15 h - Plaça dels Àngels
Després de fer la migdiada del dinar de diumenge, el vespre es tenyirà de tonalitats flamenques amb la cordovesa María José Llergo, una cantaora establerta a Barcelona que és a punt de publicar nova referència discogràfica. 

22.00 h - Avinguda de la Catedral
D'una veu emergent a una de veterana. Pascal Comelade s'acomiadarà dels escenaris en un concert amb la Cobla Sant Jordi i amb artistes convidats de categoria, com Jaume Sisa, Pau Riba, Albert Pla, Pep Pascual, Víctor Nubla, Xarim Aresté, Gerard Quintana i Ivette Nadal. Cita sense una segona oportunitat, una de les imperdibles. 

A partir de les 19.00 h - Avinguda Maria Cristina
Encara queda una mica d'estiu tot i haver entrat a la tardor, i Rac 105 ens ho vol recordar amb els directes de Sense Sal, Miki Núñez i Gertrudis. Essència de festa major per entrar amb bon peu a l'última setmana del mes, durant tota la tarda. 


Dilluns 23 de setembre
21.00 h - Avinguda de la Catedral
Al centre de Barcelona, el cantautor madrileny farà memòria i actuarà sota una consigna que l'ha guiat durant tota la seva trajectòria professional: no hi ha art sense compromís. D'aquí n'ha sortit també la cançó protesta del seu fill, Pedro Pastor

22.05 h - Moll de la Fusta
També de combat, però amb un estil ben diferent: el rap. La vigília al dia gros de festa rapejarà al Moll de la Fusta amb una nit de hip-hop que engegarà les marxes amb el trio local Tribade i l'àlbum Las Desheredadas (Propaganda pel fet!, 2019). Després serà El Rass, un raper de Líbia, qui emetrà crítica política sobre el beat, seguit de la francesa Danitsa, que es mou entre les sonoritats del hip-hop i del reggae.

A partir de les 20h - Avinguda Maria Cristina
L'emissora Els40 portarà veus de festa major a l'escenari de l'Avinguda Maria Cristina. El vespre l'iniciaran Chloe Phillips i Porto Bello i els seguiran Nil Moliner, Els Catarres i Buhos, que clouran la nit amb el volum a tot drap.

Dimarts 24 de setembre
L'únic i imprescindible espectacle de les Festes de la Mercè és el Piromusical, la ja clàssica mostra de focs artificials acompanyada d'una selecció musical que enguany repassarà les efemèrides de l'any: des de l'últim concert dels Beatles fins als vint que fa que es va reobrir el Gran Teatre del Liceu. El país convidat serà Beirut. 

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, El Rass, La Mercè, concerts, BAM!, Pascal Comelade, Pau Riba, Oques Grasses, Lildami, La Casa Azul, Dorian, Joan Dausà, Tribade, Da Souza

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.