videoclips

Núria Graham remou onades de memòria irlandesa a «Connemara»

La vigatana estrena avui el primer senzill de l'esperat disc que descobrirà al febrer

| 22/11/2019 a les 09:30h

Núria Graham
Núria Graham | Marc Cuscó
L'espina de records irlandesa que Núria Graham duu impregnada a l'interior es converteix en el fil conductor de "Connemara". El single és el primer raig desvetllat del treball que veurà la llum el febrer de 2020, i porta el nom de la regió de l'oest d'Irlanda on l'artista solia passar les vacances en família. Fotogrames emboirats i tranquils construeixen un relat poètic d'acord amb la lletra, una oda a la vida que deixem enrere, a la mort, als adeus a contracor i als records d'infantesa. Al cap de dos anys de presentar el segon llarg d'estudi, Does It Ring a Bell? (El Segell del Primavera, 2017), l'autora ha anat covant nou material per seguir situant-se entre els noms essencials per entendre el folk-pop cuinat a casa. 


La peça audiovisual que acompanya l'estrena és obra d'Escafior Films, i es vesteix d'un seguit d'imatges analògiques enregistrades a l'escenari irlandès de Connemara, on actualment viuen la tieta de la vigatana i el seu xicot, un pescador autòcton que surt cada matí amb la seva barca de fusta.

Una de les coses que sorprèn, però, de la forma visual del clip, és la innegable semblança amb el vídeo que acompanya un dels senzills del primer disc de l'artista basca AmaiaPero no pasa nada (Universal, 2019). Naturalitat, moviment lliure a la càmera, format 4:3 i un bri d'aire nostàlgic són només algunes de les pigues bessones de les dues peces. Ho comprovem amb els frames de "Connemara" a la columna de l'esquerra i els de "Quedará en nuestra mente", a la dreta. 
 


La vigatana ja està centrada en els directes per a aquest proper any. Després de passar per Londres el 26 de novembre, Graham aterrarà a l'Apolo, en el marc del GuitarBCN, el dia 22 de febrer, i continuarà la ruta a l'Auditori de Girona el 13 de març. A l'abril ja té previst tocar a casa, a l'Atlàntida de Vic i altre cop a Londres, a finals de mes. 
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, videoclips, Núria Graham, videoclip

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.