ELS MILLORS DE L'ANY

Els millors discos de 2019 segons la crítica (del 30 al 21)

Els 75 millors discos catalans de 2019 segons la crítica

| 19/12/2019 a les 10:00h

30.


BRIGHTON 64
Como debe ser
(BCore Disc)

Els barcelonins viuen una segona edat gloriosa des de l’anterior El tren de la bruja (BCore Disc, 2017). Costura clàssica per un vestit elegant.
 


29.


MARIOLA MEMBRIVES
Lorca. Spanish Songs
(Karonte)

La guitarra del nord-americà Marc Ribot apuntala la veu de Membrives en un disc emotiu dedicat al poeta andalús Lorca.



28.


CALA VENTO

Balanceo
(Montgrí)

A pic i pala, el duet empordanès ha guanyat reconeixement disc a disc. En e tercer treball en quatre anys hi ha eufòria juvenil, però cada vegada més refinada.
 


27.


MIQUI PUIG
15 canciones de amor, barro y motocicletas
(Primavera Labels)

Puig confirma amb aquest disc que viu un dels millors moments creatius. El bandautor vallesà presenta un treball entusiasta amb vocació de trencapistes.

 

26.


MIKI NÚÑEZ
Amuza
(Música Global)

Debut per la porta gran de Miki Núñez, on el terrassenc mostra la fortalesa vocal en un disc ple de cançons rodones i amb una producció molt acurada a càrrec de Roger Rodés. Amuza és un disc eclèctic ple de mestissatge, soul, ska, reggae i balades al llarg d’onze cançons en castellà i dues en català, “Per tu” i “Escriurem”.
 


25.


GINESTÀ
Ginestà
(Kasba Music)

Els germans Júlia i Pau Serrasolsas signen un segon treball sota el format mínim de duet. Abric pop-folk per a lletres quotidianes que parlen d’un món sense presses i d’un amor que ho omple tot.
 


24.


POWER BURKAS
Mai nego l'oci 
(BCore Disc)

Urgència i contundència punk conflueixen en la segona entrega del quartet vigatà. Influències de Zappa, Fugazi i, és clar, Els Surfing Sirles naveguen enmig dels talls d’un disc eclèctic i alhora molt personal. 

 

23.



FELIU VENTURA
Convocatòria
(Propaganda pel Fet!)

El xativí torna amb un disc ple de cançons transformadores comandades per Pau Chafer i Borja Penalba. S’acompanya d’un llibre amb textos creats per a cada cançó per mans que volen transformar el dia a dia.

 


22.


CLÀUDIA CABERO
Aorta
(U98 Music)

Disc conseqüència del premi Sons de la Mediterrània, en el qual Cabero presenta onze cançons exquisides sota l’acurada producció de Pau Romero. Cançó d’autor, arrel i poesia conviuen en un disc rodó.
 



21.


EL DILUVI 
Junteu-vos
(Halley Supernova)


Un pas endavant de la formació de l’Alcoià que, amb la producció de David Rosell, signa el disc més rodó. Quarta entrega discogràfica d’una banda melòdica i tendra, que alhora sona combativa quan convé.
 

<< inici     << 51-75   << 41-50   << 31-40   11-20 >>   
Especial: Premis Enderrock
Arxivat a: Enderrock, Miki Núñez, Clàudia Cabero, power burkas, feliu ventura, Ginestà, miqui puig, cala vento, Mariola Membrives, Premis Enderrock 2020, Brighton 64, El Diluvi

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.