Crònica

L’eufòria de Joan Dausà

El músic santfeliuenc va tancar gira al Teatre-Auditori de Sant Cugat del Vallès

Concert de Joan Dausà al Teatre-Auditori de Sant Cugat del Vallès

Més d'un miler de persones es llancen a la sorpresa de Joan Dausà

| 13/01/2020 a les 18:21h

Joan Dausà al Teatre-Auditori de Sant Cugat
Joan Dausà al Teatre-Auditori de Sant Cugat | Xavier Mercadé
Joan Dausà ha volgut acomiadar la gira de presentació del disc Ara som gegants (PromoArts, 2018) amb una dotzena de concerts en teatres d’arreu dels Països Catalans i amb el cartellet d''entrades exhaurides' penjat a la porta de cada recinte. Un disc que ja l’any 2019 va ser reconegut amb els Premi Enderrock com a millor artista i com a millor disc de cançó d’autor, que li ha ampliat el públic a un ventall més ampli i l’ha portat a poder tocar en tota mena d’espais, festivals i auditoris.
 

Joan Dausà al Teatre-Auditori de Sant Cugat Foto: Xavier Mercadé
 

Com és habitual als concerts de Joan Dausà, una llum tènue regnava a l'espai, la banda omplia l’escenari del que seria el seu penúltim concert de la gira. “Ara som gegants” obria la nit al Teatre Auditori de Sant Cugat. A diferència d’altres directes de la gira, aquest darrers recitals es concentraven en el disc que anava a finalitzar el seu viatge: “Tanca els ulls”, “La teva veu” i “Nàufrags” mantenien al públic a la seva cadira. Un teatre ple, fosc, i amb l’atmosfera especial que caracteritza els concerts de Dausà. El públic era part de les enquestes i acudits del músic, que amb cada pregunta portava els assistents de cançó en cançó. Vells amors de Sant Cugat van arribar a la memòria, potser amb llàgrimes però amb la certesa que, ara o més endavant, la cosa aniria bé. Així doncs, una mica més confiat, el públic s’apropava a l’escenari, tots preparats pel final de l’eufòria, de veure Dausà saltant com un rockstar entre la massa.
 

Tal com va confessar en finalitzar el concert a Sant Cugat, ara toca començar a picar pedra per composar les cançons del nou disc amb previsió inicial d’editar-lo la tardor d’aquest any. Com va comentar fa unes setmanes en una trobada amb seguidors organitzada per una marca de vermut, el nou àlbum tindrà una línia compositiva similar a Ara som gegants, però hi vol afegir el punt positiu i el grau de complicitat que li han donat cançons com “L’eufòria final” o “Tot anirà bé”. Així ho va demostrar a la part final quan va interpretar una versió més alegre d’“Ara som gegants”: “L'important no és el que dius, sinó com ho dius”, va comentar el cantant de Sant Feliu de Llobregat.

L'eufòria ha tornat a començar: del concert anunciat pel 21 d'abril de 2021 ja s'han venut un miler d'entrades sense saber ni la ciutat ni l'espai on se celebrarà.
Especial: Cròniques
Arxivat a: Enderrock, Teatre-Auditori Sant Cugat, sant cugat, ara som gegants, cronica, joan dausà, cròniques

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.