cròniques

Joan Dausà a la dutxa, com un Sant Jordi

Crònica del concert en streaming del santfeliuenc, que va acabar a la dutxa

| 19/03/2020 a les 15:00h

Joan Dausà
Joan Dausà
Passades les nou del vespre, després dels aplaudiments a les persones treballadores que vetllen pel bon funcionament del sistema sanitari i de la cassolada contra la monarquia que no està al servei dels ciutadans, Joan Dausà va aparèixer ahir a les pantalles de milers de cases amb una samarreta negra, anunciant que per desig dels seus seguidors arribaria a fer una part del concert en pijama i que finalitzaria a la dutxa: "No patiu, acabo a la dutxa", va avisar de bon començament.

El concert va ser a veu i piano i va arrencar amb "Ara som gegants", que en acabar-la ja tenia un seguiment de quasi 10.000 persones, entre les quals es podia veure entre el públic els noms del músic Espaldamaceta, el periodista Pere Mas o la programadora Laura Duran. Dausà va anunciar que faria unes vuit o nou cançons, i que va estirar fins a deu. Tot i que ell va admetre que "era difícil sincronitzar" el seu recital amb els comentaris que anava veient a la pantalla, el fet és que es va escoltar la mar de bé el concert i tenien més sentit que mai cançons triades pels seus seguidors com "Truca'm".

Va oferir un fragment d'"Una altra manera de viure" però en castellà, "Otra forma de vivir", preparant el gag que sempre fa d'introducció a la cançó "Diria que eres tu". Abans però, va dedicar una cançó als més petits de les cases, "Teo va a l'escola", on molts van agrair el detall, com el copresentador dels Premis Enderrock, Fel Faixedes. L'arenga prèvia a "Diria que eres tu" va tenir de protagonista una tal Camila Sánchez que va resultar ser filla il·lígitima de Pedro Sánchez.

En el moment que ja sumava 12.000 seguidors, Dausà va enyorar en aquest format "Despullat" i va citar en directe tota la gent que ha estat a la "gira preciosa" que ha tancat, des dels músics (alguns connectats com Núria Maynou, Fluren o Dídac Fernandez) fins a tota la gent de l'oficina de management.

El cantautor de Sant Feliu de Llobregat va dedicar als amics presos i exiliats i a les seves famílies la cançó "La teva veu", moment en què es podien seguir veient noms de periodistes que ho seguien com Elisenda Soriguera, Eva Piquer o Marina Villacampa, però Dausà en la seva línia més humanitària va voler dedicar la següent cançó, "Com plora el mar", a aquells que encara estan pitjor que els confinats, la gent que encara s'ofega al mar, i va agrair la tasca de l'Open Arms i també a la gent de la campanya Casa nostra, casa vostra.

Joan Dausà va fer sentir els espectadors com a "Reis del món", encara que trobem a faltar tancar els bars i riure i beure a les barres. El moment nostàlgic va seguir amb "Caure no feia mal", una proclama a saber viure el present real, el ser vius en el present, que és el que toca a tota la població ara per aturar el virus, viure ara i aquí com els nens. I en aquest moment va aparèixer entre els oients esportistes com Núria Picas i Gerard Piqué, seguidors també del cantant, com els seus amics de Sidonie.

El moment pijama gris va venir amb el hit "Jo mai mai", on va demanar a tothom que "jugueu, digueu-vos les coses, confesseu-vos i estimeu-vos molt". Aquí el comptador es va enfilar dels 13.000 als 16.000 seguidors, perquè l'esdeveniment va aparèixer al TN Vespre i la cançó emblema de Dausà va tenir una petita variació en dir 'al teu costat... confinat'. Dausà es va mostrar superfeliç d'arribar a tants seguidors i va anunciar que només li quedaven dues cançons. Va recordar la feina feta amb les bandes sonores de les pel·lícules de Dani de la Orden on ha participat i va mostrar-se agraït pel realitzador dels seus videoclips, Marc Pujolar, i també als seus protagonistes com l'actor Carles Cuevas.
Va indicar que la culpa que acabés a la dutxa sembla ser que va ser d'un tal Lucho... però abans va voler que tothom previsualitzés el moment en què ja podrem sortir de casa per refer les vides, que serà un sentiment similar al que descriu a "La gran eufòria". Va convocar tothom al concert d'inici de la següent gira, el 24 d'abril de 2021.

L'hora de concert es va tancar com havia anunciat, dutxant-se i cantant a cappella "Tot anirà bé", posant una bona dosi d'esperança en aquests dies tan fumuts però en els quals tothom hi posa un granet de sorra per poder passar el millor possible. Així, amb la punta dels 17.200 seguidors a què es va arribar, els 30.000 que es van connectar al llarg dels 50 minuts de concert, i tots els que veuran en diferit aquest recital íntim, tot anirà més bé.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, cròniques, joan dausa

COMENTARIS

Brutal!!!!!

Marga de mallorca, 19/03/2020 a les 19:48

Em sent realment afortunada....ets gran!!..esper poder.disfrutar de la teva musica durant molt de temps...
Don les.gràcies al meu bon amic Jaume q me les va donar a coneixer...

Si tots fósim com tú

Mayte, 19/03/2020 a les 20:36

Es molt de agrair el gest que has fet. H'o vem pasar molt be. T'he estimen 🤩🤩🤩

Gran cantant i persona

yolo, 21/03/2020 a les 11:01

Un regal per a l'ànima q tb hem de cuidar molt aquests dies

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.