cròniques

La trinxera combativa de Smoking Souls

La formació de Pego va oferir ahir la presentació de l'àlbum 'Translúcid' a la sala Apolo

| 06/02/2020 a les 13:10h

Smoking Souls
Smoking Souls | Àlex Belza
Fa aproximadament un any, Josep Nadal de La Gossa Sorda s'aventurava a dir que el llegat de la banda autora de hits com "Camals mullats" havia trobat successora en Smoking Souls. Aquesta sentència ens deixava tranquils, el rock valencià no perilla si el país gesta grups tan complets com els de Pego, que aquest 2019 han facturat un dels discassos de l'any. 

Translúcid (Propaganda pel fet!, 2019) mereixia el soldout d'ahir a la nit a l'Apolo, els seguidors els esperaven amb ganes a la ciutat de Barcelona. "140K", la primera cançó del nou àlbum, començava un directe rocker que va seguir amb els aguts de "Conclusió fatal" i l'hedonisme amorós de "L'últim ball". La formació sap que deu part d'èxit als hits dels treballs Cendra i or (Propaganda pel fet!, 2017) i Nòmades (Propaganda pel fet!, 2015), per això van dedicar cançons com la "Vida" i "Fills de la nit" sota el somriure tímid del vocalista, Carles Caselles, que amb els càntics del públic havia de resistir-se a somriure com un enamorat. 

El que venia després va ser un regal: l'activista David Fernàndez va pujar dalt de l'escenari per recitar els primers versos de "Metralleta i cafè", una píndola poètica enmig de les guitarres. Perquè de combatius i intensos, ho són, però també molt tendres. "Guarda'm l'aire" i "Murs", de l'anterior disc, van anar estovant la sensibilitat fins la traca final que acabaria amb "Eterna força", "Nit salvatge" i "Adeu", que el públic va celebrar amb una lletra corejada fins a l'última coma. Es notava en els gestos dels músics i en el somriure, aquesta vegada perplex, del cantant: el caliu dels fans era enorme i els produïa orgull haver arribat aquí "després de tants anys" i tant d'esforç. La Gossa ja no hi és, però tenim una nova trinxera on gaudir del rock combatiu i sensible fet al País Valencià. 
 

Smoking Souls a l'Apolo Foto: Àlex Belza

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Smoking Souls, crònica, Apolo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.