OBITUARI

Ha mort Joan Rovira, cantant de Johnny Pappa's

Un atac de cor s'ha endut als 52 anys el vocalista d'una de les formacions més populars del rock dels noranta al Maresme

| 01/03/2020 a les 12:41h

Imatge il·lustrativa
El passat 29 de febrer va morir, víctima d'un atac de cor, Joan Rovira Viñas. Va ser popular als anys noranta per ser el cantant del grup Johnny Pappa's, un grup de rock i blues de Mataró. Rovira venia de tocar la bateria amb Tubo de Escape, i va acabar esdevenint el vocalista de Johnny Pappa's.

La música dels Pappa's combinava l'estil d'AC/DC amb ZZ Top o Lynyrd Skynyrd, i eren reconeguts per sortir vestits de monjos als escenaris després d'un pròleg sonor de cant gregorià. La banda va sorgir de les cendres de D'Estranquis, quan els antics components van formar una banda de versions amb l'afany de passar-s'ho bé i oblidar les dificultats que els suposava fer-se un forat al mercat fent la seva pròpia música. Aquell fill bastard va anar prenent forma, i a la banda va acabar formada per Joan Rovira a la veu, Jaume ‘Peck’ Soler i Jaume Romagosa, ex-membres dels D’Estranquis a la guitarra i al baix, i Juli Manté, responsable del segell La Col Records i de la sala El Local de Mataró, a la bateria. Jaume 'Peck' Soler, amb els anys, acabaria esdevenint guitarrista de Sopa de Cabra, i Jaume Romagosa va iniciar posteriorment una carrera com a cantautor com a Jaume Nebot.

Van editar el llarga durada Johnny Pappa's & The Seminarists (La Col Records, 1996), i l'any següent, un EP amb quatre cançons en castellà, Johnny Pappa's (La Col Records).

Rovira va néixer el 1967 i era molt popular a Mataró per, entre altres coses, ser president dels Armats –tropes romanes que desfilen a les processons de la ciutat–, i estar molt vinculat al moviment associatiu mataroní. 
 
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, obituari, johnny pappa's, joan rovira viñas

COMENTARIS

Primer concert al Clap

Laure, 01/03/2020 a les 17:05

Un cop establert a Mataró i sent mataroní, vaig tenir la sort que una amiga em convidés al concert de celebració i reunió de Johnny Pappa's...and...what the hell of a show it was!!! Després, coincidir amb en Joan al Clap...i amb esmorçars de truites variades; m'ha fet sentir quan curta va ser la nostra coneixença, i quan llarga serà la pèrdua...🥺🥺🥺🥺

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.