festivals

Els festivals digitals per amenitzar el confinament

Arran de l'emergència declarada pel contagi de coronavirus, s'han creat festivals de música en 'streaming'

El Petit de Cal Eril, Suu, Bruno Sotos, Pavvla, Raquel Lúa o Sandra Bautista són alguns dels artistes que tocaran en directe a través de les xarxes

Cesk Freixas ens diu que «Tot això sortirà bé»

| 16/03/2020 a les 17:00h

Telèfon mòbil enregistrant un concert
Telèfon mòbil enregistrant un concert | Xavier Mercadé

L'estat d'emergència pel Covid-19 ha arribat avui per quedar-se, almenys per dues setmanes. Amb un confinament que està afectant tots els àmbits i que manté a casa quasi tota la població, el sector cultural i, en especial, el musical, ha buscat i trobat noves maneres per fer-nos més agradables aquests dies a casa. Per això, s'han impulsat diversos concerts i festivals completament online, a través de les xarxes socials. El primer a fer-ho ha estat el #YoMeQuedoEnCasa Festival d'aquest cap de setmana, però han estat molts els que s'hi han sumat també.

Avui es posa en marxa #yomequedoencasaambmusica, impulsat per Espai Xocolat i Porduccions Blau, amb 26 concerts en streaming que s'emetran en els perfils de Facebook i Instagram de cada artista. El cartell d'aquesta proposta digital es farceix d'artistes de l'escena musical balear com Bruno Sotos, el Pau Franch (Or), Josep Cabot (Cabot), Llorenç Romera (Salvatge Cor), Joan BiblioniMarta ElkaEs Gall de Sa PasteraStill MorrisGabriel Fiol, Kiko Perelló (The Mallor-kings), o María Loren, entre d'altres.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 𝗚𝗮𝗯𝗿𝗶𝗲𝗹 𝗙𝗶𝗼𝗹 (@celloworks2) on


Dona el tret de sortida aquest vespre també el Cuarentena Fest amb una àmplia programació que proposa un mínim de quatre concerts diaris fins al dia 27 de març. Entre els músics catalans amb què compta el cicle en streaming s'hi troben noms com el músic de Guissona El Petit de Cal Eril, la cantant i actriu santcugatenca Pavvla, Elektra Insogna des de Barcelona, l'indie de Blanes de Kids froms Mars, la polifacètica artista de Balaguer Le Nais, el quartet de Santa Eulàlia de Ronçana The Crab Apples o la banda mallorquina Papá Topo.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cuarentena Fest (@cuarentenafest) on


Durant aquesta setmana hi haurà també un festival digital format per cinquanta cantautors emergents: #CanciónADomicilio. Alguns dels músics que hi participen són Daniel Felices (D'Callaos), la barcelonina Raquel Lúa, la martorellenca Sandra Bautista, el tarragoní Oscárboles, el mataroní Oscar Torres o l'arenyenc Ferran Exceso (Exceso)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Festival #CancionADomicilio (@cancionadomicilio) on


Un dels altres festivals online dels propers dies és el Mantita Fest, que comença demà i s'allargarà fins dissabte 21 i compta amb una quarentena d'artistes d'arreu del territori. Provinents dels Països Catalans, hi tocaran en directe des de les seves xarxes socials el cabrerenc El Pau, l'aranès Juan Gallardo, les barcelonines Maria la BlancoRaquel Lúa i Suu, el músic d'Elx Miquel Campello (El Bicho) i els turiencs TéCanela.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mantita Fest (@mantitafest) on

Especial: Coronavirus
Arxivat a: Enderrock, festivals, actualitat, coronavirus, El Petit de Cal Eril, Bruno Sotos, Pavvla, Raquel Lúa, Sandra Bautista

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.