actualitat

El projecte més multitudinari de Za! amb la TransMegaCobla

El duet Za! prepara un nou projecte amb quatre instrumentistes de cobla i Tarta Relena

| 17/04/2020 a les 10:30h

Za! & la TransMegaCobla
Za! & la TransMegaCobla | Jordi Renart i Chez Raton
Za! & la TransMegaCobla neix de l'agrupació del duet de Calonge i Terrassa, Za!, quatre experimentats músics de cobla tradicional catalana (Xavi Torrent, Pep Moliner, Jordi Casas i Xavi Molina) i les dues integrants de Tarta Relena. En resulta un octet musical que aposta pel multiinstrumentisme i el rock psicodèlic combinat amb el trans-folk vocal del duet femení.

El projecte va néixer després que la Fira Mediterrània de Manresa proposés a Za! conduir un taller i un parell de concerts d'improvisació amb els músics de la cobla. En aquesta proposta, van combinar per primer cop la sonoritat tradicional i la distorsió, i van decidir aprofundir més en aquest camí, convidant Tarta Relena a l'experiment. 

Actualment, l'octet està preparant el disc que es conformarà com a vuitè treball discogràfic de Za!, així com el seu projecte més multitudinari després d'una trajectòria de més de 700 concerts que els ha portat a visitar els cinc continents. La presentació d'aquest àlbum i espectacle conjunt serà al Primavera Sound 2020.


Per descobrir la fesomia comú de les tres potes del projecte, els músics han viscut un procés creatiu plural, cercant respostes més enllà de la mateixa música. "El marc conceptual parteix de buscar elements que ens uneixin com a comunitat present, en un moment en què el Mediterrani s'ha convertit en una frontera socioeconòmica i en trist protagonista del drama dels refugiats", comenta Eduard Pou, de Za!. A més, reflexionen sobre els efectes de la sobreinformació que forma part del nostre dia a dia, i de la psicodèlia que aquesta pot representar: "La distorsió i la psicodèlia ens envolten, ja formen part de la nostra cultura, i volem aprofitar-les per crear un univers fictici, una tribu panmediterrània que no sabem si ve del passat o del futur, però que navega carregada de flow".

Una altra particularitat del projecte és que la llengua escollida per vestir els temes és el fenici, una llengua mediterrània morta. Això ha estat gràcies a la investigació d'Helena Ros de Tarta Relena, qui combina la seva faceta de cantant amb la de lingüista.

Malauradament, els assajos de Za! & la TransMegaCobla també han hagut d'aturar-se a causa de la situació de crisi sanitària que vivim, però Pou assegura que "seguim treballant a distància en la mesura que podem i amb ganes de retrobar-nos de nou per ressuscitar els fenicis del futur".
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, actualitat, Za! i la TransMegaCobla, Manresa, Tarta Relena, cobla sant jordi, za!

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.