la tria

Queralt Guinart: «Jo Jet i Maria Ribot sempre és un bon recordatori de les coses que tenim tendència a oblidar»

La il·lustradora i dissenyadora gràfica repassa cançons que la defineixen i la transporten a moments de la seva vida

Entre la seva llista trobem ídols adolescents com P!nk o artistes de l'escena queer com King Princess.

| 25/05/2020 a les 10:30h

Queralt Guinart
Queralt Guinart | Queralt Guinart
La il·lustradora i dissenyadora de Moià, Queralt Guinart, coneguda a les xarxes socials com Kerrature, és una artista polifacètica que tant dibuixa com escriu poesia o emet contingut divers al canal d'Instagram Bunyol TV. Avui parlem amb ella per configurar la seva banda sonora: des d'aquell tema que la fa sentir a casa de Jo Jet i Maria Ribot, fins al que té ganes de ballar quan s'acabi el confinament: "Hit the Back" de King Princess. Descobrim la llista de Queralt Guinart.



1. Una cançó que et transporti a la teva infància.
"Morning Has Broken" de Cat Stevens

"Crec que gràcies als CDs del meu pare, es podria dir que amb Cat Stevens vaig aprendre a palpar les emocions: dona per fet que si sents des de molt endins, tota estima és tangible en allò que t'envolta".


2. Quina cançó podria definir el teu estil artístic?
"Always" de Rex Orange County

"Tot l'àlbum de Pony (Sony Music Entertainment, 2019) en general, diria que és l'estrella del meu Spotify. Es passa l'estona donant les gràcies a la gent que l'estima per haver-lo acompanyat en una època fosquíssima. És honest, plora davant teu i no se n'amaga, et trenca el cor i després t'assegura que cap problema, que tot anirà bé".


3. Una cançó que sempre et resulti inspiradora per treballar, dibuixar o crear.
"Shadow Man" de Noname

"Uf, una delícia, de debò. Crec que no només m'acompanya a l'hora de currar sinó que també m'acompanya en els meus moments de més tranquil·litat interior. Que una cançó sigui capaç de relacionar aquestes dues coses és una passada. Base musical d'una
qualitat incalculable acompanyada d'un rap delicat i magnífic".


4. Cançó que et recordi els teus primers treballs artístics.
"Abans no esclati el Ginestar" de Jo Jet i Maria Ribot

"És casa. Vaig començar a crear amb consciència d'artista quan em vaig mudar a Barcelona per estudiar i sempre tenia molt present la llei de l'herència: faig el que faig perquè sé d'on vinc. Jo Jet i Maria Ribot sempre és un bon recordatori de les coses que tenim tendència a oblidar, així com el vincle amb la terra, i, de la mateixa manera, el vincle amb la gent que estimes".


5. Quina cançó definiria la teva adolescència com a "lesbiana de poble"?
"So What" de P!nk

"Indispensable hit i indispensable figura si alguna vegada has tingut 14 anys, has crescut a un poble i t'has passat 4 anys limitant la teva sexualitat dins la paret de la teva habitació: tenir un pòster 100x70 d'aquesta senyora sobre l'escriptori empoderava que flipes".


6. I una cançó que representi la llibertat per tu?
"Avril 14yh" d'Aphex Twin

"Aphex Twin té una cosa que em fascina enormement, i és que fa el que el que vol, ho fa bé i, a més, li suda la resta. És un home que en el seu moment es va coronar posant música electrònica industrial a un anunci de Pirelli i a partir d'aquí ha rebentat el context musical: mil pseudònims i mil caràcters diferents en tot el que fa. Un heroi bàsicament".


7. Una cançó que t'hagi agradat especialment dels discos pels quals has fet la portada?
"Wild Darts" de River Omelet

"Va ser el motor que em va dur a la direcció artística de gairebé tot l'àlbum. Durant aquest confinament, sobretot, m'ha acompanyat moltíssim: folk optimista, ple de nostàlgia i molt atrevit. Et fa estar present, des de lluny, a la vida dels teus amics".


8. Una cançó que defineixi la teva faceta de poeta?
"Nothing" de Bruno Major

"Totes les cançons de Bruno Major sonen dins teu de nit, en un menjador ple de llibres il·luminat per una làmpada càlida. Espai segur sense dubtes, l'ànima es mostra tal com és i es diu i punt. Sembla que mai faci por a les seves cançons".


9. Un tema que representi l'esperit de Bunyol TV?
"Quedar i follar" de Sr. Chen, Pavvla, Kqimi Sagi i Kerrature

"Aquest és un tema que de moment només està a Instagram, però crec que el publicaran a altres plataformes el mes que ve. És possible que les coses canviïn, ni tan sols sé si és la cançó que ens representa ara mateix, però sí que ho feia als inicis. Bunyol TV sempre serà trapella".
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Una publicación compartida de Sr.Chen (@sr.chen) el


10. La cançó que més tens ganes d'escoltar en directe o de festa quan s'acabi el confinament?
"Hit The Back" de King Princess

"L'hagués ballat a fondíssim al Primavera Sound. Soc optimista i encara no se m'ha fos la il·lusió. Escoltar "Cheap Queen" en directe és un essencial per mi ara mateix. Que la cultura queer estigui arribant a aquests tipus d'escenaris és increïble".

Especial: La Tria
Arxivat a: Enderrock, playlist, llista, la tria, queralt guinart

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.