actualitat

El viatge de Sidonie a «Portlligat» a bord del català

El trio barceloní publica la primera cançó en català de la seva trajectoria

El tema és el segon avançament del doble àlbum 'El regreso de Abba'

| 17/07/2020 a les 00:05h

Sidonie
Sidonie
Sidonie presenta el primer tema en català de la seva trajectoria, "Portlligat", una cançó amb sons del món i inspiració literària. "Portlligat" és la segona entrega que escoltem de El regreso de Abba (Sony Music, 2020), un doble àlbum que veurà la llum aquesta tardor i que recorre les pàgines i els personatges del debut novel·lesc del cantant de la banda, Marc Ros.


En aquest tema, la banda pren la veu de Domènech, un personatge entranyable que en la novel·la de Ros documenta la història d'Abba i Hugo, dos músics que es busquen i es troben perdent-se. Des dels ulls de Domènech, veuen Portilligat de tota una nova manera, com a la "localització perfecta", escriu Ros a la novel·la: "Alguns paisatges presentaven una naturalesa molt diferent segons el dia, l’estació de l’any o l’humor de cadascú, però Portlligat no, Portlligat sempre t’atrapava i t’aïllava amb la mateixa força".

Tot plegat queda plasmat en un tema sense tornada, que aplega sonoritats de l'electrònica francesa, el so característic del Đàn tỳ bà -un instrument de corda vietnamita- i el pop mediterrani i descarat habitual de Sidonie.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, actualitat, Sidonie, Portlligat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.