actualitat

Fins als confins amb Sopa de Cabra i Intana

Estrenem el nou clip de la banda, «Fronteres», enregistrat a Empúries amb la cantant Núria Moliner

Sopa de Cabra: «És moment de recuperar l’essència»

| 16/10/2020 a les 10:30h

Gerard Quintana i Intana
Gerard Quintana i Intana
Cinc anys després del darrer disc de cançons inèdites -Cercles (RGB Suports, 2015)-, Sopa de Cabra mostrava a principis d'any que, malgrat que passin els anys -i és que compten ja 3 dècades de trajectòria-, la seva corda creativa no s’acaba. I ho feien amb el nou llarga durada, La gran onada (Promo Arts Music, 2020). Tot i que la pandèmia els va fer canviar plans i timings de la gira que havia d’acompanyar la sortida del disc, els Sopa se les van empascar per fer-ne un espectacle.



Així va ser com va sorgir "La gran onada a Empúries" que, inspirada en el “Live at Pompeii” de Pink Floyd o el “Live in Jordan” de Coldplay, presentava el nou disc entre els jaciments de les Ruïnes d’Empúries. Tot enregistrat -sent un dels càmeres el també músic Pol Fuentes- i imprès en un documental que ja s’ha emès dues vegades a TV3 i ha aconseguit xifres de fins a 160.000 espectadors.

Un dels temes que es van presentar als jaciments arquelògics d'Empúries s’immortalitza avui en forma d'un videoclip que estrenem en primícia. Es tracta de “Fronteres”, una cançó sobre la crisi dels refugiats i tota aquella “gent que està esperant”, i que el grup interpreta acompanyat de la veu de Núria Moliner (Intana). "És una de les cançons més significatives del disc", explica Quintana, "obre tot un espai sonor diferent per Sopa".


"És una cançó influenciada per les noves sonoritats que han introduït artistes com Bon Iver a la música pop", segueix Josep Thió, "hi ha gent que potser hi veurà Peter Gabriel i el seu "Don't give up", però crec que al final el que importa és el grau d'emotivitat aconseguit, començant per la mateixa lletra, que és un cant als migrats i a aquest haver de fugir de casa i sentir-te sol".

Volta de tardor
La banda, a més, planeja una tardor ben moguda. Després d’una exitosa gira estiuenca, amb entrades exhaurides arreu del territori, la força maremotriu de La gran onada arriba fins als teatres i auditoris de Granollers (17 d’octubre), Lleida (4 de novembre), Vic (21 de novembre), Sant Cugat del Vallès (18 de desembre) i Barcelona. 
 

Sopa de Cabra Foto: Arxiu


"Estem molt contents d'haver pogut salvar els mobles en certa manera", valora Thió, "ens vam perdre tota la gira de primavera, que vam recuperar més o menys a l'estiu, tot i que econòmicament és un desastre". No obstant això, el grup és de mirar el got mig ple i trobar la bellesa en els moments que estan compartint amb el públic: "A nivell emocional i vivencial, tant per al públic com per a nosaltres, està sent una gira per recordar, amb concert molt emotius".

Sigui com sigui, però, els Sopa tenen clar que perquè tots els grups i tota la indústria musical puguin seguir endavant i sortir d'aquesta difícil situació provocada per la pandèmia, cal la complicitat estreta del públic. "La gent ha de ha de ser conscient del moment que està vivint la música al nostre país i és crucial que donin suport als grups que més els agraden consumint la seva obra i comprant-ne els discos".
Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, la gran onada a empúries, Fronteres, La Gran Onada, actualitat, videoclip, Intana, estrena, Sopa de Cabra, gerard quintana, entrevista

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.