actualitat

Mor el guitarrista de Primavera Negra

Artur Mercé va formar part de Primavera Negra, el grup que liderava Xavier Baró

| 22/10/2020 a les 17:00h

Primavera Negra
Primavera Negra | Arxiu Xavier Baró
Una publicació al Facebook de Xavier Baró ens va posar en alerta sobre la mort d’Artur Mercé, guitarrista de la banda lleidatana Primavera Negra. Aquesta formació, liderada per Xavier Baró els anys 80, devia el nom a la novel·la homònima de Henry Miller. Però la vida musical de Mercé havia començat una mica abans i amb Xavier Baró havien format part del grup de folk en català Tagomago.

Integrada, entre d'altres, per Xavier Baró, Artur Mercé i Mingo Espax, Primavera Negra va ser una banda de culte activa al llarg de la dècada dels vuitanta. Entre 1984 i 1987 van publicar cinc discos senzills, un EP titulat Primavera Negra (Producciones Twins, 1984) que els van produir Quimi Portet i Manolo García i un LP, Flores Encendidas (La Rosa Records). Totes les cançons de la banda eren temes propis en castellà, tret de la cara B de l’últim senzill, una versió d’“En el castell” de Sisa.


Després de la seva etapa amb Primavera Negra, Artur Mercé va optar per fer oposicions, entrar a treballar de funcionari i “desar la guitarra a l’armari”, com deia ell mateix. Va morir d’un infart a Lleida el 21 d’octubre als 58 anys. En el comiat a Mercé, Baró també té un record per a Espax, desaparegut fa un temps: “encendré unes flors per vosaltres”, una frase tendra i amb un doble significat que al·ludeix al títol del seu únic LP.

 
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Artur Mercé, Lleida, Primavera Negra, Xavier Baró, obituari, actualitat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.