Gastronomia i música a La Nova Farga: un lligam amb història
La iniciativa és una adaptació de la proposta prepandèmia que ja havia fet Cardona -autor també d'Els músics també mengen (Ara Llibres, 2016)-, en què cada mes creava plats inspirant-se en cançons de diferents artistes com, per exemple, Roba Estesa, El Diluvi, Oques Grasses o Ebri Knight. D’aquesta manera, el cuiner pretén conservar el lligam entre gastronomia i cultura, que per ell “sempre han anat junts”, en aquest context en què els bars poden obrir poques hores i amb poc aforament, i en què la incertesa del que pot passar d’aquí a dues setmanes impedeix fer grans projectes i previsions.
Pere Cardona amb Roba Estesa Foto: Arxiu de La Nova Farga
Malgrat que Cardona reconeix que era molt més festiu abans, “aquest format m’està agradant molt i de moment és el millor que podem fer”. I és que ell mateix explica que “cansa molt, psicològicament, tot el que estem vivint, i aquesta és una manera en què podem evitar que hi hagi aquesta desconnexió amb la música i la gastronomia”.
Els menús diaris costen 10 € i es poden trobar ja al blog de Cardona. Tots compten amb alguna opció vegetariana o vegana.