actualitat

Red Pèrill té 'flow' per acabar amb totes les tristeses

L'autor igualadí acaba de presentar un senzill en format triplet, encara que una de les parts es mantindrà exclusivament a la plataforma Bandcamp

Parlem amb ell sobre el context creatiu de «Suau» i el futur del projecte

Red Pèrill és l'amo d'«El ceptre universal» al seu nou videoclip

| 20/01/2021 a les 17:00h

Red Pèrill
Red Pèrill | Galdric Peñarroja
Ja fa una bona temporada que l'igualadí Marc Mateu cultiva la seva faceta musical sota el psuedònim Red Pèrill, amb el qual ha publicat àlbums com Planeta Crunch (Atmosfera 13, 2014), Enemics de l'anar fent (autoeditat, 2016) o Aquari/Safari (autoeditat, 2019). Aquesta vegada, i sota un context menys determinat, l'artista opta per publicar un triple senzill amb la sospita que esdevingui el comiat d'aquesta etapa. "Suau", arriba acompanyat d'una revisió d'"Home Llop" i un tema especial sota el títol -no menys especial-, "De les tristors en farem flow". El contactem perquè ens expliqui una mica quines pistes marquen el seu camí. 


"Com a Marc Mateu em trobo en un punt creatiu molt bo, però per mi, Red Pèrill s'anava a acabar aquí", assumeix explicant el tancament d'aquest darrer clip, on se'l veu treient-se el barret i tapant la càmera com un senyal d'adeu. Tanmateix, afegeix amb un to burlesc, "si ara em comencen a fer cas, doncs no em podré retirar!". 

El triple senzill que Red Pèrill acaba de llançar consta d'un tema inèdit i principal titulat "Suau", un remix de l'original "Home Llop" que va publicar el 2016, juntament amb Guillamino, i un tercer tema exclusiu per als més fidels al projecte: "De les tristors en farem flow". Segons explica l'autor, "aquest tema serà exclusivament a Bandcamp perquè és una plataforma que cuida l'artista més que altres, com Spotify. A Bandcamp, el músic es relaciona directament amb el públic i rep una retribució més justa per la música que hi ha publicat". 



Si bé és cert que la pandèmia ha servit, entre altres, per reflexionar i visibilitzar moltes debilitats del sector musical, així com la política de plataformes de streaming com Spotify, encara és minoritari l'ús de plataformes alternatives com ara Bandcamp, que permet escoltar els temes un nombre determinat de vegades gratuïtament però, per fer-ho més cops, et fa pagar uns diners destinats a l'autor dels quals se'n queda una petita comissió.  "Vaig decidir que amb aquest senzill, havia de posar valor a la inversió que havia fet", conclou Red Pèrill

Li preguntem pel títol d'aquesta tercera cançó i ens explica que "«De les tristors en farem flow» va sortir quan pensava en el peu de foto d'una fotografia per Instagram on sortia amb Sisa. Després ho vaig dir a alguna entrevista i vaig veure que tenia gràcia i en vaig fer samarretes, i finalment ha sigut una cançó".



En efecte, el triplet de noves sonoritats de Pèrill ens remeten a atmosferes psicodèliques amb paratges pop-electrònics i, sobretot, singulars. De totes formes, a casa nostra hi ha com a mínim, un parell d'autors que ja han habitat espais propers als de la música de l'igualadí: "Es podria acostar al que Enric Casasses ha fet amb Pascal Comelade, o bé Pau Riba amb Orchestra Fireluche. Són personalitats que m'inspiren indirectament", comenta, i admet que "estilísticament no m'assemblo a cap d'ells, però conceptualment jo diria que sí, i quan em poso grandiloqüent m'agrada pensar que segueixo el seu camí!". 

Pare d'etiquetes tan particulars com groove psicoanalític o flow submarí, ara Red Pèrill revisita el neo-soul i també posa un peu a l'anomenat spoken word, que ve a ser aquesta simbiosi entre recitació poètica i camí musical acústic amb dret a abstraccions. Respecte als directes, l'artista comenta que ara per ara no té la motivació necessària per pensar en això, "com que, ni molt menys visc per als concerts, sincerament és una cosa que en el context actual em preocuparia més que no pas em satisfaria", conclou. 
 

Red Pèrill

Especial: Entrevistes
Arxivat a: Enderrock, igualada, Red Pèrill, entrevistes, de les tristors en farem flow, Suau

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.