actualitat

Sílvia Pérez Cruz triomfa als premis Lumières

La cantant i compositora rep el premi a millor música per la banda sonora de la pel·lícula 'Josep'

Sílvia Pérez Cruz: «'Farsa' té a veure amb la meva essència, com miro i com creo»

| 20/01/2021 a les 13:00h

Sílvia Pérez Cruz
Sílvia Pérez Cruz | Alex Rademakers
Sílvia Pérez Cruz ha guanyat el Premi Lumières de cinema a la millor música per la banda sonora de la pel·lícula d’animació Josep (Aurel, 2020). El guardó es va fer públic ahir, en la 26a cerimònia dels premis. “Em sento molt honrada de rebre aquest premi i estic agraïda d’haver pogut fer la música d’aquesta meravellosa pel·lícula”, comenta l’artista empordanesa.
 


El tema principal de la banda sonora de Josep és “Futuras madres del mundo”, inclós a l’interdisciplinari darrer disc de Pérez Cruz, Farsa (género imposible) (Universal Music, 2020), en què adapta el poema "Guerra" de Miquel Hernández. La mateixa cançó té una germana, publicada també amb l’últim disc: “Todas las madres del mundo”.


Per crear la banda sonora de la pel·lícula, la cantant ha comptat amb un bon grapat de músics amics. Per l’estudi on s'ha enregistrat, Turistas Sonoros, hi han passat, per posar el seu granet de sorra, Aleix Tobias o Mario Mas -que també l’acompanyen en el nou projecte Farsa Circus Band-, el pare de Mas, Javier Mas, Antonio Sánchez, Marina Salasez, Marta Cardona, Lucas Delgado, Rita Payés i les corals de Palafrugell -poble natal de l'artista- Mestre Sirés i Nit de juny. A més, també s’hi poden sentir les veus de la seva filla Lola Cruz i un parell d’amigues: Aitana i Aurosa de Barros G. Sala.

L'encert amb les bandes sonores
Aquest no és el primer guardó, però, que rep Pérez Cruz per la banda sonora d’una pel·lícula, tot i que sí el més internacional fins ara. El 2013 ja va rebre el seu primer Goya per “Te busco y no te puedo encontrar”, que musicava la pel·lícula muda Blancanieves (Pablo Berger), i va tornar a repetir guardó el 2017 amb “Ai, ai, ai”, de la pel·lícula Cerca de tu casa (Eduard Cortés). La banda sonora d’aquest mateix film la va fer mereixedora també de la Biznaga de Plata del Festival de Málaga i d’un Premi Gaudí.

Però, per la seva banda, la pel·lícula d'Aurel tampoc no s'ha quedat curta en premis i nominacions, seleccionada al festival de Cannes, guanyadora al Premi a millor director al festival de cinema d’autor de Valladolid Seminci i del Premi a millor pel·lícula d’animació als Eurofilm Awards.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, actualitat, sílvia pérez cruz, Lumières, Josep, Futuras madres del mundo, Farsa (género imposible), premis, banda sonora

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.